ELEKTROTIM SA informacja o nabyciu kolejnej transzy akcji spółki MAWILUX SA

25.06.2014, 12:00aktualizacja: 25.06.2014, 12:00

Raport bieżący 19/2014

Działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt. 1) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz w nawiązaniu do Raportu bieżącego nr 34/2010 z dnia 08.10.2010r., Zarząd Spółki ELEKTROTIM S.A. informuje o nabyciu ostatniej transzy akcji MAWILUX Spółka Akcyjna z/s w Ładach w wyniku realizacji zapisów umowy zawartej w dniu 08.10.2010r.

Na mocy umów zawartych w dniu 17.06.2014r., po dokonaniu w dniu 24.06.2014r. wpisu zmian w księdze akcyjnej spółki MAWILUX S.A., ELEKTROTIM S.A. stał się właścicielem 24.400 akcji imiennych MAWILUX S.A., o wartości nominalnej 1,00 zł każda, co stanowi 15,64% udziału w kapitale zakładowym MAWILUX S.A. oraz 15,64% łącznej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.

Łącznie w latach 2010-2014 ELEKTROTIM S.A. nabył 140.400 akcji imiennych MAWILUX S.A., co stanowi 90% udziału w kapitale zakładowym MAWILUX S.A. oraz 90% łącznej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.

Zgodnie z Raportem bieżącym nr 34/2010 z dnia 08.10.2014r. Spółka ELEKTROTIM S.A. nabyła akcje MAWILUX S.A. od 4 osób fizycznych: Pana Marka Michała Lukstaedt, Pana Włodzimierza Macioł, Pana Grzegorza Ingo Wilskiego oraz Pana Andrzeja Kasprzaka. Cena za 1 akcję wyniosła 30,70 zł. Łącznie za trzecią transzę akcji ELEKTROTIM S.A. zapłacił 749.080,00 zł.

Nie występują powiązania pomiędzy ELEKTROTIM S.A. i osobami zarządzającymi lub nadzorującymi ELEKTROTIM S.A. a osobami zbywającymi aktywa.

Nabyte aktywa zostały uznane za aktywa o znacznej wartości, ponieważ łączna wartość za nabyte w latach 2010-2014 akcje stanowi powyżej 10% kapitałów własnych ELEKTROTIM S.A.

Nabyte aktywa były sfinansowane ze środków własnych ELEKTROTIM S.A.

Nabyte akcje stanowią inwestycję długoterminową.

Zarząd ELEKTROTIM S.A. informuje, że MAWILUX S.A. jest Spółką, której główny przedmiot działalności to realizacja inwestycji lotniskowych związanych z budową, modernizacją i konserwacją systemów lotniskowych takich jak: systemy oświetlenia nawigacyjnego, systemy transportu bagażu, instrumentalne systemy lądowania (ILS), radiolatarnie, systemy radarowe i antenowe, instalacje elektryczne nn, SN i teletechniczne.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra