ELEKTROTIM SA Informacja o zawarciu przez ELEKTROTIM S.A.umowy ze STRABAG INFRASTRUKTURA POŁUDNIE sp. z o.o. (dotyczy robót w ramach realizacji umowy na rzecz Portu Lotniczego we Wrocławiu pn. przystosowanie lotniska do wyższej kategorii ILS)

18.09.2015, 16:58aktualizacja: 18.09.2015, 16:58

Raport bieżący 53/2015

Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd Spółki ELEKTROTIM S.A. informuje, iż w dniu 18.09.2015r. otrzymał umowę podpisaną przez STRABAG INFRASTRUKTURA POŁUDNIE Sp. z o.o. (poprzednio Heilit + Woerner Sp. z o.o.) z siedzibą w Wysokiej (data umowy: 11.09.2015r.)

Przedmiotem umowy jest wykonanie przez ELEKTROTIM S.A. robót budowlanych - robót energetycznych w stacji ST-8a na realizowanej przez STRABAG INFRASTRUKTURA POŁUDNIE Sp. z o.o. inwestycji o nazwie: "Przystosowanie lotniska do wyższej kategorii ILS oraz wykonanie analizy porealizacyjnej ewaluacyjnej" na rzecz Portu Lotniczego we Wrocławiu.

Termin zakończenia robót objętych przedmiotem umowy ustalono na: nie później niż do dnia 30.04.2016r.

Wynagrodzenie za wykonanie robót w ramach ww. umowy wyniesie 2.000.000,00 zł netto (słownie: dwa miliony złotych).

Umowa ta nie stanowi umowy znaczącej w rozumieniu art. 2 ust. 1 pkt. 44 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych, jednakże Spółka podaje fakt jej zawarcia do publicznej wiadomości z uwagi na potencjalnie duże znaczenie dla przychodów ELEKTROTIM S.A. w przyszłości.

ELEKTROTIM S.A., raportem nr 44/2015 poinformował o zamiarze zlecenia Grupie Kapitałowej ELEKTROTIM robót w ramach realizacji umowy na rzecz Portu Lotniczego we Wrocławiu pn. przystosowanie lotniska do wyższej kategorii ILS oraz raportem nr 51/2015 o zawarciu znaczącej umowy przez spółkę zależną ELEKTROTIM S.A. tj. MAWILUX S.A. ze STRABAG INFRASTRUKTURA POŁUDNIE Sp. z o.o. w ramach przedmiotowej umowy.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz