ELEKTROTIM SA Informacja o zawarciu znaczącej umowy z PZU S.A. w zakresie korzystania przez ELEKTROTIM S.A. z gwarancji ubezpieczeniowych kontraktowych

01.02.2016, 13:11aktualizacja: 01.02.2016, 13:11

Raport bieżący 4/2016

Zgodnie z § 5 ust. 1 pkt. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Spółka ELEKTROTIM S.A. informuje o zawarciu w dniu 01.02.2016r. umowy z Powszechnym Zakładem Ubezpieczeń Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie.

Przedmiotem umowy jest określenie zasad udzielania przez PZU S.A., na zlecenie ELEKTROTIM S.A., gwarancji ubezpieczeniowych kontraktowych, w ramach ustalonego odnawialnego maksymalnego limitu zaangażowania w okresie jego obowiązywania. W ramach umowy PZU S.A. udzielać będzie następujących gwarancji: gwarancji zapłaty wadium, gwarancji należytego wykonania kontraktu, gwarancji właściwego usunięcia wad lub usterek, gwarancji należytego wykonania umowy i usunięcia wad oraz gwarancji zwrotu zaliczki.

Maksymalny limit zaangażowania wynosi 20.000.000,00 zł i stanowi łączną kwotę zaangażowania PZU S.A. z tytułu gwarancji udzielonych w ramach umowy na zlecenie ELEKTROTIM S.A. w okresie jego obowiązywania.

Powyższa umowa została zawarta na okres od 01.02.2016 r. do 31.08.2016 r. i może zostać przedłużona na kolejny okres uzgodniony przez Strony, pod warunkiem:

1) złożenia przez ELEKTROTIM S.A. wniosku w tym zakresie najpóźniej w terminie 30 dni przed upływem okresu obowiązywania dotychczasowego maksymalnego limitu zaangażowania,

2) dokonania przez PZU S.A. pozytywnej oceny sytuacji ekonomiczno-finansowej ELEKTROTIM S.A., na podstawie wymaganych przez PZU S.A. i złożonych przez ELEKTROTIM S.A. dokumentów lub udzielonych informacji,

3) zawarcia w tym zakresie aneksu do Umowy.

Kryterium uznania ww. umowy za znaczącą jest wartość umowy przekraczająca 10% kapitałów własnych ELEKTROTIM S.A.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz