ELEKTROTIM SA Informacja o zmianie treści objętej raportem bieżącym nr 33/2013 - umowa zawarta przez spółkę zależną od ELEKTROTIM S.A., tj. ZEUS S.A. w konsorcjum z HYDROBUDOWĄ Gdańsk S.A. w kontekście ogłoszenia upadłości HYDROBUDOWY Gdańsk S.A.

31.03.2015, 16:03aktualizacja: 31.03.2015, 16:03

Raport bieżący 19/2015

Mając na uwadze zapisy § 5 ust. 1 pkt. 5) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Zarząd Spółki ELEKTROTIM S.A. informuje o powzięciu w dniu 31.03.2015r. wiadomości od Zarządu ZEUS S.A. - spółki zależnej od ELEKTROTIM S.A. - o otrzymaniu w dniu 30.03.2015r. zawiadomienia o ogłoszeniu upadłości Hydrobudowy Gdańsk S.A. z siedzibą w Gdańsku. Z treści zawiadomienia wynika, iż postanowieniem Sądu Rejonowego Gdańsk-Północ, VI Wydział Gospodarczy z dnia 20.03.2015r. ogłoszono upadłość Hydrobudowa Gdańsk S.A. z siedzibą w Gdańsku obejmującą likwidację majątku upadłego.

ELEKTROTIM S.A. przekazuje przedmiotową informację w kontekście raportu bieżącego nr 33/2013 z dnia 27.08.2013r., w której ELEKTROTIM S.A. informował o podpisaniu w dniu 08.08.2013r. przez Konsorcjum firm ZEUS S.A. - Członek Konsorcjum, HYDROBUDOWA GDAŃSK S.A. - Lider Konsorcjum, znaczącej umowy z Rejonowym Zarządem Infrastruktury w Gdyni, której przedmiotem było wykonanie zadania "Modernizacja systemu zaopatrzenia w wodę Portu Wojennego Gdynia Ośrodek Szkolenia Nurków i Płetwonurków oraz JW 3868 Gdynia".

Na dzień 31.03.2015r. ww. umowa jest zrealizowana w 95%. Pozostałą część umowy wykona ZEUS S.A. jako strona solidarnie odpowiedzialna.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz