„Elon, zabierz nas ze sobą” - reklama XOOX na Times Square o marzeniach zwierzaków o podróżach kosmicznych zyskuje dużą popularność

15.11.2023, 15:28aktualizacja: 04.12.2023, 15:16

Wprowadzeniu na rynek platformy społecznościowej XOOX przeznaczonej wyłącznie dla zwierząt towarzyszą niekonwencjonalne strategie marketingowe

NOWY JORK, 15 listopada 2023 r. /PRNewswire/ -- Wiadomość będąca wyrazem marzeń zwierzaków o podróżach w kosmos pojawiła się na wielkim billboardzie na New York Times Square.

11 listopada na 61-metrowym ekranie na budynku One Times Square pojawił się film prezentujący sceny ze startu statku kosmicznego SpaceX Starship z następującą wiadomością:

„Cześć, Elon! Wyślijmy nasze ukochane zwierzaki XOOX na Marsa w statku Starship, aby przejść do historii. Razem możemy spełnić to marzenie!”.

Jest to prośba skierowana do Elona Muska, założyciela SpaceX, aby zabrać zwierzęta domowe w podróż statkiem Starship na Marsa i w ten sposób wspólnie tworzyć historię. Film powstał na podstawie krótkiego wyzwania na aplikacji społecznościowej przeznaczonej wyłącznie dla zwierzaków XOOX, której globalną premierę zaplanowano na ten sam dzień.

XOOX jest aplikacją działającą na podstawie kont zwierząt domowych, a nie ludzi. Zwierzaki, które posiadają konta w aplikacji, mogą dzielić się swoim codziennym życiem z własnej perspektywy, nawiązywać interakcje z obserwującymi, a nawet zostać influencerami, uczestnicząc w różnych wyzwaniach. Kristin Kim, menedżerka ds. PR w XOOX, wyjaśnia:

„W XOOX ludzie są tylko opiekunami (petlersami)”.

„To pierwsza na świecie platforma społecznościowa, w której głównymi użytkownikami aktywnie biorącymi udział w interakcjach są zwierzaki” - dodaje.

Oprócz głównej aplikacji opartej na krótkich wyzwaniach XOOX wprowadziło kilka specjalistycznych aplikacji, m.in. z muzyką i grami tylko dla zwierzaków oraz aplikację do diagnostyki moczu zwierząt.

Ponadto planowane jest wprowadzenie na rynek aplikacji łączącej dane o DNA zwierząt i narzędzie do opisu osobowości MBTI na podstawie wprowadzenia aplikacji do diagnostyki moczu zwierząt we współpracy z Medical Cloud, globalną spółką zajmującą się analizą genetyczną, która korzysta z technologii sekwencjonowania nowej generacji (NGS).

Keith Kim, prezes Fundacji XOOX, powiedział:

„Liczba zwierząt domowych stale rośnie, ale nie idą za tym odpowiednie przepisy”.

„Chociaż osiągnięcie jedności na świecie jest trudne ze względu na różnice rasowe, religijne, polityczne i kulturowe, możemy razem zabrać głos dla zwierząt. Za pośrednictwem Fundacji XOOX wraz z opiekunami będziemy działać na rzecz reform w przepisach dla dobra zwierząt” - podkreślił.

1 pens od każdego utworzonego konta XOOX jest automatycznie przekazywany na fundację. Ponadto XOOX przyznaje członkom społeczności punkty XOOX, których mogą użyć do publikowania filmów i zdjęć lub udziału w wyzwaniach w aplikacji.

Spółka: XOOX LAB, INC

Strona internetowa: www.xoox.pet