ENERGOAPARATURA SA Zawarcie znaczącej umowy z podwykonawcą Przedsiębiorstwo Usług Technicznych GROTEX Sp. z o.o. Zabrze.

22.06.2015, 12:53aktualizacja: 22.06.2015, 12:53

Raport bieżący 13/2015

Zarząd Spółki Energoaparatura SA w Katowicach zawiadamia, iż w dniu 22.06.2015r. wpłynęła do spółki obustronnie podpisana umowa z Podwykonawcą - Przedsiębiorstwo Usług Technicznych GROTEX Sp. z o.o.ul. Lompy 20, 41-800 Zabrze.

Przedmiotem umowy są prace montażowo-budowlane dla Zadania Inwestycyjnego, zgodnie z danymi zawartymi w projekcie budowlanym nr P2076 "Budowa Stacji Elektroenergetycznych "SE 110/20/6Kv Płaskowicka"/ SE 110Kv Zabrze" w Zabrzu przy ulicy Płaskowickiej i Korczoka na działce nr: 4986/304;4985/294;4984/294;4988/304;4987/304;1682/315;4786/316;347/308;4983/294,4987/304 5001/310;2024/297;4809/280;4847/315 w obrębie ewidencyjnym: 11 Zabrze" i obejmuje swoim zakresem:

1)Modernizację sieci SN- zgodnie z projektem wykonawczym nr "P2485a -Modernizacja sieci SN"

2)Demontaż linii kablowych SN - zgodnie z projektem wykonawczym nr "P2484a-Demontaż linii kablowych SN''

3)Montaż kabli SN relacji SE Płaskowicka -SE Zabrze; zgodnie z projektem wykonawczym nr P/2489a -Trasa Kablowa. SE Zabrze- SE Płaskowicka.

4)Dostawa kabli i wszelkich materiałów wymaganych do poprawnego wykonania zadania.

Przedmiot Umowy zostanie zrealizowany zgodnie z harmonogramem realizacji robót w terminie nie dłuższym niż:

1)Montaż kabli pomiędzy SE Zabrze, a SE Płaskowicka do 30.09.2015r.

2)Demontaż i montaż sieci SN do 31.08.2016r.

Wartość przedmiotu umowy wynosi 2.299 493,54zł (słownie: dwa miliony dwieście dziewięćdziesiąt dziewięć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt trzy zł 54/100)netto plus podatek VAT .Strony ustalają, iż wynagrodzenie będzie płatne na podstawie faktury VAT lub częściowych faktur VAT. Podstawą wystawienia faktury będzie odpowiednio bezusterkowy protokół częściowego odbioru robót (sporządzony w okresach miesięcznych) lub końcowego odbioru robót podpisanego przez kierownika budowy. Płatność nastąpi 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury wraz z protokołem.

Podwykonawca udziela gwarancji na wykonane roboty budowlane, a także na dostarczone materiały i urządzenia, na okres 60 miesięcy, począwszy od dnia podpisania protokołu odbioru końcowego.

Umowa przewiduje zapłatę kar umownych:

1)W przypadku odstąpienia przez którąkolwiek ze Stron od Umowy na skutek okoliczności za które odpowiada Podwykonawca - w wysokości 30% wartości wynagrodzenia umownego brutto.

2)W razie zatrudnienia bez pisemnej zgody Wykonawcy i Zamawiającego na powierzenie robót do wykonania dalszym Podwykonawcom - kara wynosi 10% wartości wynagrodzenia umownego brutto.

3)W razie zatrudnienia bez pisemnej zgody osób będących pracownikami Zamawiającego lub Wykonawcy -- kara wynosi 10% wartości wynagrodzenia umownego brutto.

4)W razie zakupu materiałów w celu realizacji przedmiotowej umowy innych niż wskazane w załączniku umowy - kara wynosi 20% wartości wynagrodzenia umownego brutto.

Jako kryterium umowy znaczącej Spółka przyjmuje 10% wartości kapitałów własnych emitenta.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt 3 oraz § 9 pkt.5 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. 2009, nr 33, poz. 259 z późn. zm.).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz