ERBUD SA (1/2017) Zawarcie przez ERBUD S.A. (Emitent) znaczącej umowy na roboty budowlane - realizacja inwestycji developerskiej mieszkaniowej - Login City we Wrocławiu o wartości 33,8 mln zł netto

02.01.2017, 17:34aktualizacja: 02.01.2017, 17:34

Raport bieżący 1/2017

Zarząd ERBUD S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 2 stycznia 2017 roku zawarł umowę na roboty budowlane z jednostką zależną od Vantage Development S.A. - spółką VD spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Mieszkania XIV sp. k. z siedzibą we Wrocławiu ("Zamawiający").

Umowa dotyczy realizacji inwestycji deweloperskiej mieszkaniowej Login City we Wrocławiu przy ulicy Grabiszyńskiej - wykonanie budynku mieszkalnego w inwestycji Login City we Wrocławiu wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną oraz zagospodarowaniem i uzbrojeniem terenu na nieruchomości.

Wartość umowy 33,8 mln złotych netto.

Emitent jest zobowiązany przedstawić Zamawiającemu gwarancję dobrego wykonania Umowy w wysokości 15% wartości netto Umowy oraz po zakończeniu realizacji gwarancję naprawy wad i usterek w wysokości 5% wartości netto Umowy.

Maksymalny limit kar - 15% wartości netto umowy

Umowa została zawarta na czas wykonania przez ERBUD S.A. wszelkich zobowiązań z niej wynikających, nie później niż w terminie 74 tygodni od dnia wydania nakazu rozpoczęcia robót, który to nakaz Zamawiający może wydać najpóźniej do dnia 31 marca 2017 roku.

Umowa zawiera warunek rozwiązujący, że w przypadku nie wydania przez Zamawiającego nakazu rozpoczęcia robót we wskazanym terminie umowa wygasa, a Wykonawcy nie przysługują: prawo do odstąpienia od Umowy, naliczenia kar umownych ani żadne inne roszczenia odszkodowawcze.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz