ERBUD SA (12/2018) Zawarcie przez Erbud S.A. ( Emitent) z Gdańskim Uniwersytetem Medycznym Umowy o roboty budowalne i generalne wykonawstwo Budynku A wchodzącego w skład obiektu Centrum Medycyny Nieinwazyjnej wraz z budową łącznika naziemnego do Centrum M

16.03.2018, 16:28aktualizacja: 16.03.2018, 16:28

Raport bieżący 12/2018

Zarząd Erbud S.A. ( Emitent ) informuje, że w dniu 16 marca 2018 roku zawarła z Gdańskim Uniwersytetem Medycznym ( Zamawiający ) Umowę na realizację inwestycji na niżej określonych warunkach:

Lp. Wyszczególnienie Dane z kontraktu

1 Data zawarcia kontraktu 2018-03-16

2 Inwestor (dokładna nazwa i siedziba) "Gdański Uniwersytet Medycznym

ul. M.Skłodowskiej-Curie3a

80-210 Gdańsk"

3 Wartość kontraktu (PLN, netto) 152 457 714,96

4 Przedmiot kontraktu Generalne wykonawstwo Budynku A wchodzącego w skład obiektu Centrum Medycyny Nieinwazyjnej wraz z budową łącznika naziemnego do Centrum Medycyny Inwazyjnej, infrastrukturą techniczną, sieciami, przyłączami, zagospodarowaniem terenu, robotami rozbiórkowymi wraz z dostawą sprzętu medycznego wymagającego stałych połączeń przy ul. Smoluchowskiego/Dębinki w Gdańsku

5 Miejsce wykonywania kontraktu Gdańsk, ul. Smoluchowskiego/Dębinki

6 Terminy realizacji a) Przekazanie placu budowy nastąpi w terminie 7 dni roboczych licząc od dnia otrzymania przez Wykonawcę od Zamawiającego zawiadomienia o gotowości do przekazania placu budowy przy czym Zamawiający zawiadomi Wykonawcę o gotowości do przekazania placu budowy w IV kwartale 2018 r.,

b) Rozpoczęcie realizacji Przedmiotu umowy nastąpi w terminie 7 dni roboczych od dnia przekazania placu budowy,

c) Całkowite Zakończenie Realizacji w terminie 25 miesięcy od daty przekazania placu budowy."

7 Warunki płatności Fakturowanie zgodnie z zaawansowaniem, termin płatności 30 dni

8 Gwarancja dobrego wykonania (wartość, termin obowiązywania) 5% Wynagrodzenia brutto w formie gwarancji ubezpieczeniowej na okres realizacji umowy

9 Gwarancja naprawy wad i usterek (wartość termin obowiązywania) 3% Wynagrodzenia brutto w formie gwarancji ubezpieczeniowej na okres 5 lat, licząc od dnia podpisania Protokołu Odbioru Końcowego

10 Inne gwarancje (rodzaj gwarancji, wartość, termin obowiązywania)

a. na Roboty Budowlane konstrukcyjne - 8 lat od daty Całkowitego Zakończenia Robót;

b. na Sprzęt i Systemy Sterujące - 3 lata od daty Całkowitego Zakończenia Robót

11 Kary Kary nie odbiegają od warunków rynkowych dla tego typu umów.

Łączna suma kar umownych nie może przekroczyć 10% kwoty Wynagrodzenia netto.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz