ERBUD SA Zawiadomienie w trybie art. 160 ustawy z ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - zbycie akcji Erbud S.A. (Emitent) prz

14.01.2015, 11:40aktualizacja: 14.01.2015, 11:40

Raport bieżący z plikiem 12/2015

Podstawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

W dniu 14 stycznia 2015 Emitent otrzymał informację o zbyciu akcji Emitenta przez osobę blisko związaną z osobą mającą dostęp do informacji poufnej - Członkiem Zarządu - Panem Dariuszem Grzeszczakiem tj. spółkę Juladal Investment Limited, spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, utworzoną i działającą zgodnie z prawem Republiki Cypru, z siedzibą w Larnace, Cypr, numer w rejestrze HE 183340 ("Juladal") na rzecz Adler Properties Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ("Adler Properties") 30.173 akcji Spółki, stanowiących 0,24% udziału w kapitale zakładowym Spółki, uprawniających do 30.173 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 0,24% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Do zbycia doszło w wyniku przeniesienia własności akcji Spółki przez Juladal na rzecz Adler Properties w ramach wydania majątku likwidacyjnego Juladal. Umowa przeniesienia własności akcji Erbud została zawarta w dniu 30 grudnia 2014 r.

Tym samym Zarząd Erbud S.A. informuje, że w wyniku przeniesienia 30.173 akcji Erbud S.A. na rzecz Adler Properties Spółka Juladal Investment Limited nie posiada żadnych akcji Erbud S.A., a struktura akcjonariatu na dzień 13 stycznia 2015 roku jest następująca:

Akcjonariat ERBUD SA STAN NA 13.01.2015

7Dariusz Grzeszczak zwykłe 773 900 6,06% 773 900 6,06%

8Józef Zubelewicz zwykłe 259.500 2,03% 259.500 2,03%

9 Free Float zwykłe 2 277.267 17,84% 2 277.267 17,84%

Zarząd Emitenta podkreśla, że wyżej wymienione transakcje nie mają wpływu na podmiotową zmianę akcjonariatu ponieważ nowi akcjonariusze: DGI Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych oraz Adler Properties Sp. z o.o., tak samo jak akcjonariusz - Juladal Investment Limited, są odpowiednio kontrolowani przez Dariusza Grzeszczaka oraz Józefa Zubelewicza.

Szczegółowe dane dotyczące transakcji wymagane rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi oraz zasad sporządzania i prowadzenia listy osób posiadających dostęp do określonych informacji poufnych stanowią Załącznik do niniejszego raportu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz