ERGIS SA Wybór audytora do badania sprawozdań za 2015 rok.

05.05.2015, 23:23aktualizacja: 05.05.2015, 23:23

Raport bieżący 6/2015

Zarząd ERGIS S.A. informuje, że w dniu 5 maja 2015 roku, Rada Nadzorcza Spółki - organ uprawniony na podstawie art. 20 ust. 2 pkt. 4 Statutu Spółki - na mocy uchwały nr 214/IV/2015, zgodnie z rekomendacją komitetu audytu, dokonała wyboru firmy Roedl Audit Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Sienna 73, 00-833 Warszawa, na biegłego rewidenta, audytora sprawozdań finansowych Spółki za rok 2015.

Roedl Audit Sp. z o.o. jest wpisana na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych prowadzoną przez Krajową Izbę Biegłych Rewidentów pod numerem 2623.

Roedl Audit Sp. z o.o. została wybrana do przeglądu półrocznych sprawozdań finansowych ERGIS S.A. i Grupy ERGIS oraz badania rocznego jednostkowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego za 2015 rok. Wybór został dokonany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Roedl Audit Sp. z o.o przeprowadziła także przegląd półrocznych i badanie rocznych sprawozdań ERGIS S.A. i Grupy ERGIS za 2014 rok i w latach wcześniejszych.

Podstawa prawna:

RMF GPW § 5 ust. 1 pkt. 19