EUROCASH SA Zakończenie subskrypcji Akcji Motywacyjnych Serii I

22.01.2015, 16:05aktualizacja: 22.01.2015, 16:05

Raport bieżący 4/2015

Zarząd Eurocash S.A. (dalej "Eurocash") informuje, że dnia 31 grudnia 2014 r. została zakończona subskrypcja akcji zwykłych na okaziciela Serii I o wartości 1 złotych każda (dalej "Akcje Motywacyjne Serii I") emitowanych w ramach Siódmego Programu Motywacyjnego i Premiowego Pracowników (por. (por. raport bieżący nr 28/2010 zawierający treść uchwały Nr 16 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 2 czerwca 2010 r. oraz raporty 44/2013 i 45/2013)).

Zarząd Eurocash przedstawia dane dotyczące subskrypcji Akcji Motywacyjnych Serii I:

1) Daty rozpoczęcia i zakończenia subskrypcji Akcji Motywacyjnych Serii I:

• data rozpoczęcia subskrypcji: 1 stycznia 2014 r.

• data zakończenia subskrypcji: 31 grudnia 2014 r.

2) Data przydziału Akcji Motywacyjnych Serii I: wydanie obejmowanych Akcji Motywacyjnych Serii I następowało w drodze ich rejestracji na rachunkach papierów wartościowych subskrybentów w okresie od 1 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r.

3) Liczba Akcji Motywacyjnych Serii I objętych subskrypcją: 197.500

4) Stopa redukcji: 0%.

5) Liczba Akcji Motywacyjnych Serii I na które złożono zapisy w ramach subskrypcji: 183.000

6) Liczba Akcji Motywacyjnych Serii I które zostały przydzielone w ramach subskrypcji: 183.000

7) Cena, po jakiej były nabywane Akcje Motywacyjne Serii I: 25,13 zł za jedną akcję.

8) Liczba osób, które złożyły zapisy na Akcji Motywacyjnych Serii I objęte subskrypcją: 47.

9) Liczba osób, którym przydzielono Akcje Motywacyjne Serii I w ramach przeprowadzonej subskrypcji: 47

10) Ze względu na charakter podwyższenia kapitału zakładowego nie zostały zawarte umowy o subemisję.

11) Wartość przeprowadzonej subskrypcji, rozumianej jako iloczyn liczby oferowanych Akcji Motywacyjnych Serii I i ceny emisyjnej: 4.598.790 zł

12) Koszty przygotowania i przeprowadzenia emisji Akcji Motywacyjnych Serii I wyniosły 76 278,41 zł, na co złożyły się:

• przygotowaniem i przeprowadzeniem oferty: 42 291,00 zł.

• wynagrodzenie subemitentów: Emitent nie ponosił kosztów z tego tytułu

• sporządzenie prospektu emisyjnego: Emitent nie ponosił kosztów z tego tytułu

• koszty doradztwa: 27 372,66 zł.

• promocja oferty: Emitent nie ponosił kosztów z tego tytułu

• opłaty związane z rejestracją papierów w Krajowym Depozycie, dopuszczeniem i wprowadzeniem papierów wartościowych do obrotu giełdowego: 6 614,75 zł.

Koszty emisji Akcji Motywacyjnych serii I poniesione przy podwyższeniu kapitału zakładowego Spółki pomniejszyły kapitał zapasowy Spółki powstały z nadwyżki ceny emisyjnej Akcji Motywacyjnych ponad ich wartość nominalną.

W sprawozdaniu finansowym sporządzanym zgodnie z Międzynarodowymi Standardami Rachunkowości, koszty te zostały ujęte jako koszty finansowe a po zakończeniu wykupu będą zaliczone do kapitału zapasowego.

13) Średni koszt subskrypcji przypadający na jedną Akcję Motywacyjną Serii I wyniósł 0,42 zł.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz