EUROTEL SA Znaczne pakiety akcji - zawiadomienie w trybie art.69 Ustawy o ofercie publicznej.

14.09.2015, 19:23aktualizacja: 14.09.2015, 19:23

Raport bieżący 38/2015

Działając na podstawie art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie, Zarząd Eurotel S.A.(" Emitent", Spółka") informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 14 września 2015 roku, otrzymał od Akcjonariusza Emitenta, pana Bogusława Marczaka, w trybie art. 69 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, zawiadomienie o przekroczeniu progu 10%, następującej treści:

"Stosownie do postanowień art. 69 ustawy O ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym zawiadamiam, iż w wyniku nabycia akcji Emitenta w transakcjach giełdowych zrealizowanych na sesji 10 września 2015 r. mój łączny udział w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu spółki Eurotel S.A. przekroczył próg 10,00% i wynosi 10,03 %.

Przed dniem 10 września 2015 r. posiadałem 370.460 akcji spółki Eurotel SA stanowiące 9,88% kapitału zakładowego i uprawniające do 9,88 % głosów na walnym zgromadzeniu.

Na dzień 10 września 2015 r. posiadam 376.000 akcje spółki Eurotel S.A. stanowiących 10,03% kapitału zakładowego, które uprawniają mnie do 376.000 głosów na walnym zgromadzeniu i reprezentują 10,03% ogólnej liczby głosów."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz