FAM SA (51/2017) Ustanowienie hipoteki na nieruchomościach Spółki

04.09.2017, 13:58aktualizacja: 04.09.2017, 13:58

Raport bieżący 51/2017

Zarząd FAM S.A. z siedzibą we Wrocławiu (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym powziął informację o wpisie w dniu 25 sierpnia 2017 r. przez Sąd Rejonowy w Wieluniu V Wydział Ksiąg Wieczystych, hipoteki umownej w wysokości 73.140.000,00 PLN na rzecz mBank Spółka Akcyjna kredytodawcy w związku Umową Kredytu (w tym Kredyt Obligacje i Kredyt Refi Inwestycyjny) i umową Kredytu Overdraft, o zawarciu których Emitent informował w raporcie bieżącym 22/2017 z dnia 15 maja 2017 r.

Hipoteka umowna została ustanowiona na nieruchomości gruntowej oddanej Spółce w użytkowanie wieczyste wraz z budynkami stanowiącymi odrębną własność, położonej w Wieluniu przy ul. Ciepłowniczej 27, o powierzchni 1,2353 HA, dla której Sąd Rejonowy w Wieluniu, V Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgi wieczyste nr SR1W/00043303/4, nr SR1W/00111282/8 oraz nr SR1W/00111281/1.

Hipoteka niniejsza, jako hipoteka łączna, ustanowiona została także na nieruchomościach, dla których:

- Sąd Rejonowy w Rawie Mazowieckiej, IV Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgę wieczystą nr LD1R/00037792/4;

- Sąd Rejonowy w Obornikach, IV Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgi wieczyste nr PO1O/00030643/1 oraz nr PO1O/00032340/1;

- Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Krzyków we Wrocławiu, IV Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgi wieczyste nr WR1K/00094413/3 ( o ustanowieniu hipoteki raport 48/2017).

Wartość ewidencyjna aktywów, na których ustanowiono hipotekę w księgach rachunkowych FAM S.A. na dzień 30 czerwca 2017 r. wynosi 37.541.433 PLN.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady _UE_ nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku _rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz