FAM SA (52/2017) Informacja o wniesieniu pozwu o uchylenie uchwały Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki.

06.09.2017, 18:43aktualizacja: 06.09.2017, 18:43

Raport bieżący 52/2017

Zarząd FAM S.A. (dalej "Emitent" lub "Spółka") informuje, że w dniu 06.09.2017 r. Spółka otrzymała z Sądu Okręgowego we Wrocławiu, X Wydział Gospodarczy, odpis pozwu o uchylenie na podstawie art. 422 par.1 k.s.h. uchwały nr 9 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta z dnia 26.06.2017 r. w sprawie podziału zysku netto za rok obrotowy 2016, wniesionego przez Pana Jarosława Piotrowskiego ("Powód"). Powód zastrzega sobie prawo do uzupełnienia lub zmiany żądań Pozwu poprzez żądanie stwierdzenia nieważności uchwały nr 9 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Emitenta z dnia 26.06.2017 r. na podstawie art. 425 par. 1 k.s.h., po zapoznaniu się z poręczonymi przez Emitenta Protokołami ze Zgromadzeń Akcjonariuszy z dnia 26 czerwca 2017 roku.

Treść uchwał powziętych przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Emitenta w dniu 26.06.2017 r. została przekazana do publicznej wiadomości za pośrednictwem raportu bieżącego Spółki nr 37/2017 z dnia 27.06.2017 r.

Powód określił wartość przedmiotu sporu na kwotę 17.452,50 (słownie: siedemnaście tysięcy czterysta pięćdziesiąt dwa 50/100).

Zarząd Spółki nie zgadza się z argumentacją przedstawioną przez Powoda w Pozwie oraz podejmie odpowiednie działania prawne celem ochrony uzasadnionego interesu Spółki.

Podstawa prawna szczegółowa: par 38 ust.1 pkt 10 RMF

Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz