FEERUM SA (7/2017) Zgłoszenie przez akcjonariusza projektów uchwał dotyczących spraw wprowadzonych do porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia

02.03.2017, 13:50aktualizacja: 02.03.2017, 13:50

Raport bieżący z plikiem 7/2017

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Feerum S.A. ("Spółka") informuje, iż w dniu 1 marca 2017 r. otrzymał od akcjonariusza Danmag sp. z o.o. z siedzibą w Chojnowie, reprezentującego ponad jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki, działającego na podstawie art. 401 § 4 Kodeksu spółek handlowych, zgłoszenie: (i) projektu uchwały dotyczącej punktu 6 oraz (ii) projektu uchwały dotyczącej punktu 7 porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki, zwołanego na dzień 6 lutego 2017 r. zgodnie z raportem bieżącym nr 2/2017 z dnia 10 stycznia 2017 r. oraz w stosunku do którego do dnia 3 marca 2017 r. zarządzona została przerwa w obradach, o której Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 6/2017 z dnia 6 lutego 2017 r.

Zaproponowany przez akcjonariusza projekt uchwały, dotyczącej punktu 6 porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia, w stosunku do pierwotnego brzmienia uchwały zaproponowanego przez Zarząd Spółki, zawiera w szczególności dodatkowy ustęp, dotyczący przyznania prawa pierwszeństwa objęcia akcji akcjonariuszom Spółki będącym jednocześnie klientami profesjonalnymi w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (tj., Dz. U. z 2016 r., poz. 1636, ze zm.) (§ 1 ust. 7 proponowanego przez akcjonariusza projektu uchwały). Ponadto, zgłoszone przez akcjonariusza projekty uchwał dotyczących punktu 6 i 7 porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zawierają w stosunku do pierwotnego ich brzmienia zaproponowanego przez Zarząd Spółki zmienione daty, do których nastąpić powinno przyjęcie ofert objęcia nowoemitowanych akcji i podpisanie umów o ich objęciu, a także korekty techniczne.

Zgłoszone przez akcjonariusza projekty uchwał dotyczących punktów 6 i 7 porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia stanowią załącznik do niniejszego raportu.

Szczegółowa podstawa prawna:

§ 38 ust. 1 pkt 5 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz