Fiat Chrysler Automobiles wspiera 10. Międzynarodowy Kiermasz Dobroczynny

04.12.2017, 14:41aktualizacja: 04.12.2017, 14:41

Ozdoby świąteczne, biżuteria, chusty, dywany, akcesoria charakterystyczne dla danego państwa i kuchnia z całego świata - to wszystko było można kupić podczas dziesiątego Międzynarodowego Kiermaszu Dobroczynnego (Charity Bazar), którego sponsorem, była grupa Fiat Chrysler Automobiles Poland (FCA). Dochód zebrany podczas wydarzenia zostanie przekazany na cele charytatywne.

W ubiegłą niedzielę (3 grudnia 2017) odbył się dziesiąty - jubileuszowy Międzynarodowy Kiermasz Dobroczynny. Podczas tak ważnego wydarzenia nie mogło zabraknąć grupy FCA, dla której dbanie o drugiego człowieka i jego dobro jest jednym z celów polityki prowadzonej w firmie, i która drugi rok z rzędu została sponsorem Kiermaszu.

Na gości czekali przedstawiciele ambasad oraz wolontariusze, którzy zapraszali wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia specjalnie przygotowanych stoisk oraz zakupu specjałów z danego państwa. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Była to idealna okazja to zakupu unikalnych prezentów świątecznych, skosztowania potraw z całego świata czy wzbogacenia domowej kolekcji ozdób świątecznych. Dochód zebrany podczas kiermaszu zostanie przekazany na cele charytatywne.

Charity Bazaar organizowany jest przez SHOM - Stowarzyszenie Małżonków i Partnerów Szefów Misji Dyplomatycznych w Polsce, a patronat honorowy objęła małżonka prezydenta RP, Agata Kornhauser-Duda, która w zeszłym roku podsumowała to wydarzenie słowami: „Bardzo doceniam fakt, że Państwo, reprezentując różne kraje i różne narody, chcecie się angażować w pomoc na terenie Naszego kraju. To piękny znak solidarności, która jest nam tak droga. Przez solidarność, okazywanie serca stają się Państwo częścią Naszej wspólnoty i to dzięki Państwu, środki zebrane podczas kiermaszu kierowane są m.in. do szpital, ośrodków działających na rzecz dzieci z rodzin mniej zamożnych czy szkół”.

Kiermasz odbył się w Hotelu Marriott w Warszawie, 3 grudnia 2017.

Data publikacji 04.12.2017, 14:41
Źródło informacji FCA Polska S.A.