Firma euromicron podkreśla w Hanowerze swoje relacje z Polską - partnerem tegorocznej edycji targów CeBIT

12.02.2013, 17:04aktualizacja: 12.02.2013, 17:04

MICROSENS, spółka zależna grupy euromicron, już od chwili założenia w 1993 r. utrzymuje bliskie relacje z Polską. Tym samym firma euromicron dostrzegając wyjątkowy rozwój gospodarczy Polski, który napędza zapotrzebowanie na przyszłościowe infrastruktury sieciowe, ma jednocześnie możliwość skorzystania ze znakomitych perspektyw rynkowych.

Hamm, luty 2013 r. - Należąca do grupy euromicron firma MICROSENS jest jednym z pionierów w dziedzinie światłowodowych systemów transmisyjnych w Niemczech. Jako przedsiębiorstwo działające na arenie międzynarodowej. MICROSENS oferuje produkty obejmujące wszystkie obszary zastosowania technologii światłowodowej. Portfolio firmy jest bardzo szerokie - od nowoczesnych biurowych rozwiązań sieciowych i systemów zapewniających wysoką dostępność w trudnych warunkach środowiskowych, przez duże sieci łączące oddziały przedsiębiorstw i centra przetwarzania danych, aż po szybkie sieci rozległe. MICROSENS współpracuje z Polską, która jest krajem partnerskim tegorocznych targów CeBIT, już od 1993 roku. Poprzez wrocławskie przedstawicielstwo firmy produkty MICROSENS i rozwiązania euromicron trafiają na cały polski rynek.

"Rozwój Polski w ciągu ostatnich 20 lat robi wrażenie - powiedział Thomas Hoffmann, członek Zarządu firmy euromicron AG. - Wysokie wymagania stawiane tu nowoczesnym, przyszłościowym infrastrukturom sieciowym niczym nie różnią się od wymogów obowiązujących w Niemczech. Dlatego Polska jest dla nas ważnym partnerem gospodarczym i interesującym rynkiem docelowym".

Na tegorocznych targach CeBIT rozwiązania firmy MICROSENS będzie można zobaczyć na zajmującym ok. 240 metrów kwadratowych stoisku grupy euromicron (Hala 13, stoisko D20). Razem z innym firmami z grupy, MICROSENS będzie prezentować szerokie spektrum rozwiązań z obszaru infrastruktur sieciowych dostosowanych zarówno do obecnych, jak i przyszłych potrzeb użytkowników. Należą do nich m.in. nowoczesne, przyszłościowe technologie do transmisji danych w ośrodkach obliczeniowych oraz sieciach lokalnych, miejskich i rozległych, a także inteligentne produkty, aplikacje i usługi do szerokiej gamy zastosowań w profesjonalnej komunikacji. Pod hasłem "next generation solutions" (rozwiązania następnej generacji) firmy euromicron i MICROSENS zaprezentują na targach CeBIT 2013 imponujące projekty referencyjne, które uwidaczniają obszary zastosowań ich rozwiązań. Goście odwiedzający targi będą też mogli zapoznać się z projektami, które firma MICROSENS zrealizowała w Polsce.

Stadion Miejski we Wrocławiu

Przełączniki przemysłowe MICROSENS zapewniają sprawne działanie systemów monitoringu i kontroli dostępu na tym wielofunkcyjnym obiekcie mieszczącym 42 000 widzów.

Nowy terminal lotniska we Wrocławiu

Rozwiązania przemysłowe MICROSENS zastosowano też w nowym terminalu wrocławskiego lotniska. Uzupełnieniem systemu bezpieczeństwa nowego obiektu jest system monitoringu obejmujący 400 kamer i 3 stanowiska kontrolne.

"Cieszymy się bardzo, mogąc zaprosić naszych polskich klientów na targi w Hanowerze. Z niecierpliwością oczekujemy też na możliwość spotkania z wystawcami i gośćmi z Polski. Mamy nadzieję, że uda się nam pogłębić istniejące już relacje i nawiązać nowe kontakty" - powiedział Hoffmann.

Więcej informacji, e-bilety na targi CeBIT i terminy spotkań: http://next-generation-solutions.euromicron.net/

KONTAKT:

e-mail: cebit@euromicron.com