FIRMA OPONIARSKA DĘBICA SA (13/2020) Powołanie Członka Rady Nadzorczej

08.07.2020, 16:55aktualizacja: 08.07.2020, 16:55

Raport bieżący 13/2020

Zarząd Firmy Oponiarskiej Dębica S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 8 lipca 2020 r. Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwałę o powołaniu do składu Rady Nadzorczej Pana François Colin de Verdière, na podstawie § 14 ust. 4 Statutu Spółki oraz § 3 ust. 4 Regulaminu Rady Nadzorczej. Uchwała weszła w życie w dniu podjęcia.

Wykształcenie, kwalifikacje i zajmowane wcześniej stanowiska, wraz z opisem przebiegu pracy zawodowej Pana François Colin de Verdière:

Pan François Colin de Verdière, urodzony w 1976 r. Generalny Radca Prawny Goodyear w regionie EMEA - Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (pełniący funkcje w spółkach Grupy Goodyear), gdzie jest odpowiedzialny za obszar prawny i compliance.

Posiada uprawnienia do wykonywania zawodu adwokata w Nowym Jorku. Uzyskał tytuł LL.M. w zakresie prawa korporacyjnego na New York University, a także magistra prawa korporacyjnego i prawa podatkowego na Pantheon-Sorbonne University oraz magistra zarządzania na Dauphine University.

W 2011 dołączył do Goodyear i od tego czasu pełnił tam wiele funkcji, w tym Dyrektora ds. Prawnych dla klastrów Francji, Europy Południowej i Europy Zachodniej, a także Dyrektora ds. Prawnych europejskiej jednostki biznesowej oraz biznesu opon osobowych.

Przed dołączeniem do Goodyear EMEA, odbywał prywatną praktykę w Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP w Nowym Jorku i Paryżu specjalizując się w fuzjach i przejęciach oraz finansach korporacyjnych.

Pan François Colin de Verdière złożył oświadczenie, że:

- nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Firmy Oponiarskiej Dębica S.A., nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej wobec Firmy Oponiarskiej Dębica S.A. jako wspólnik spółki jawnej, spółki osobowej oraz jako członek organu spółki kapitałowej, bądź jako członek organu w innej konkurencyjnej osobie prawnej;

- nie został wpisany do rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonego na podstawie ustawy z dnia 20 sierpnia 1997r. o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz