Fluence składa do Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (SEC) wniosek o rejestrację pierwszej oferty publicznej

29.09.2021, 09:31aktualizacja: 29.09.2021, 09:36

ARLINGTON, Wirginia --(BUSINESS WIRE)-- Fluence, wiodący dostawca produktów i usług w dziedzinie magazynowania energii oraz zautomatyzowanych zastosowań dla energii pochodzącej ze źródeł odnawialnych i jej magazynowania, ogłosił dziś złożenie do amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd („SEC”), na formularzu S-1, wniosku o rejestrację pierwszej oferty publicznej na akcje zwykłe klasy „A”. Fluence Energy, Inc. wnioskuje o notowanie akcji zwykłych klasy „A” na rynku Nasdaq Global Select Market pod kodem „FLNC”. Nie ustalono jeszcze liczby oferowanych akcji ani zakresu cenowego objętej wnioskiem oferty.

Głównymi zarządzającymi księgą popytu dla oferty objętej wnioskiem będą J.P. Morgan Securities LLC, Morgan Stanley & Co. LLC, Barclays Capital Inc. i BofA Securities. Współzarządzającymi księgą popytu dla oferty objętej wnioskiem będą Citigroup Global Markets Inc., Credit Suisse Securities (USA) LLC, UBS Securities, LLC, Evercore Group L.L.C., HSBC Securities (USA) Inc. i RBC Capital Markets, LLC. Współprowadzącymi ofertę objętą wnioskiem będą również Nomura Securities International, Inc., Robert W. Baird & Co. Incorporated, Raymond James & Associates, Inc., Seaport Global Securities LLC, Penserra Securities LLC i Siebert Williams Shank & Co., LLC.

Oferta objęta wnioskiem będzie prezentowana wyłącznie w formie prospektu emisyjnego. Po sporządzeniu wstępnego prospektu emisyjnego jego egzemplarze będzie można uzyskać od: J.P. Morgan Securities LLC, c/o Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, NY 11717, telefonicznie pod numerem 866-803-9204 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, po skierowaniu wiadomości na adres: prospectus-eq_fi@jpmorganchase.com; Morgan Stanley & Co. LLC, do wiadomości: Prospectus Department, 180 Varick Street, 2nd Floor, New York, NY 10014; Barclays Capital Inc., c/o Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, New York 11717 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, po skierowaniu  wiadomości na adres: barclaysprospectus@broadridge.com lub telefonicznie pod numerem (888) 603-5847; a także BofA Securities, NC1-004-03-43, 200 North College Street, 3rd floor, Charlotte NC 28255-0001, do wiadomości: Prospectus Department lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, po skierowaniu wiadomości na adres: dg.prospectus_requests@bofa.com.@bofa.com>@broadridge.com>@jpmorganchase.com>

Wniosek o rejestrację akcji złożono już do SEC, przy czym nie został on jeszcze rozpatrzony. Przed rozpatrzeniem wniosku akcje nie mogą być przedmiotem sprzedaży ani zaproszenia do składania oferty kupna. Niniejsza informacja prasowa nie stanowi oferty sprzedaży ani zaproszenia do składania oferty kupna. Zgodnie z przepisami o obrocie papierami wartościowymi obowiązującymi w danym stanie lub jurysdykcji przed zarejestrowaniem bądź kwalifikacją akcji sprzedaż lub zaproszenie do składania oferty kupna dowolnej ich części w tym stanie lub jurysdykcji uznaje się za sprzeczne z prawem.

Fluence

Fluence, spółka należąca do Siemens i AES, jest liderem ogólnoświatowego rynku produktów i usług w dziedzinie magazynowania energii oraz zautomatyzowanych zastosowań dla energii pochodzącej ze źródeł odnawialnych i jej magazynowania. Dysponuje ona zasobami zmagazynowanej energii o wielkości przekraczającej 3,4 GW, rozmieszczonymi bądź zakontraktowanymi na 29 rynkach świata oraz zmagazynowanymi zasobami energii wiatrowej i słonecznej o wielkości przekraczającej 4,5 GW, zakontraktowanymi w Australii i Kalifornii. Dzięki oferowanym produktom i usługom, a także wspomaganej sztuczną inteligencją platformie Fluence IQ, pomaga swoim klientom z całego świata budować bardziej niezawodne sieci elektryczne i zrównoważoną przyszłość.

Wersja źródłowa dostępna jest w serwisie businesswire.com pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20210928005673/en/.

Źródło: Fluence Energy, Inc.

KONTAKT:

Dla mediów