Fluke Biomedical dokonuje przejęcia Unfors RaySafe

05.02.2014, 13:00aktualizacja: 05.02.2014, 13:00

EVERETT, Waszyngton, 5 lutego 2014 r. /PRNewswire/ - Spółka Fluke Biomedical, będąca wiodącym na świecie producentem narzędzi do realizacji testów biomedycznych, ogłosiła w dniu dzisiejszym przejęcie Unfors RaySafe.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140205/SF59237LOGO)

Przejęcie Unfors RaySafe umożliwi spółce Fluke Biomedical wzbogacenie swojej oferty o wiodące na świecie wytwarzane przez Unfors RaySafe narzędzia służące zapewnianiu jakości urządzeń diagnostyki rentgenowskiej. Dzięki rozszerzonemu portfelowi usług, szczególnie w obszarach diagnostyki rentgenowskiej, stosowanych przez personel medyczny systemów monitorowania dozowania leków w czasie rzeczywistym oraz rozwiązań w zakresie oprogramowania służącego pomiarowi dawek podawanych pacjentom. Linia produktów Unfors RaySafe pozwoli zwiększyć bazę klientów Fluke Biomedical oraz sprostać obserwowanemu na rynku zapotrzebowaniu na innowacyjne i zaawansowane rozwiązania.

Zrealizowana przez Fluke Biomedical transakcja przejęcia ma na celu zapewnienie szerokiej gamy urządzeń testowych dostawcom usług opieki zdrowotnej, instytucjom oraz producentom sprzętu medycznego. Obydwie spółki dążą do tego, aby tworzone przez nie produkty były przyjazne dla użytkowników, jednocześnie dostarczając zaawansowanych technologii oraz maksymalnej dokładności pomiaru.

"Fakt, że obie firmy posiadają podobną kulturę biznesową stanowi solidną podstawę dla kontynuowania doskonałych relacji z pracownikami, klientami i partnerami - powiedział Magnus Kristoferson, dyrektor generalny Unfors RaySafe. - Posiadamy doświadczenie na wysoko wyspecjalizowanych rynkach całego świata. Znamy własną branżę oraz sposoby maksymalizowania posiadanych kompetencji. Produkty Unfors RaySafe znalazły uznanie na rynku nie tylko dzięki funkcjonalności i dokładności pomiaru, lecz także dzięki atrakcyjnej formie oraz intuicyjnemu interfejsowi użytkownika".

Fluke Biomedical jest światowym liderem w dziedzinie wytwarzania narzędzi do realizacji testów oraz symulacji biomedycznych, w tym testów wytrzymałości napięciowej, symulatorów dla pacjentów, urządzeń do analizy działania oraz w pełni zintegrowanych i zautomatyzowanych systemów testowania oraz dokumentacji działania. Fluke Biomedical dąży do nieustannego wzrostu poprzez oferowanie swoim klientom innowacyjnych projektów i kreatywnych rozwiązań za pośrednictwem ogólnoświatowych kanałów sprzedaży i dystrybucji.

"Dzięki przejęciu Unfors RaySafe spółka Fluke Biomedical pozyska solidny zespół tworzący wiodące innowacyjne rozwiązania na rynkach testów i bezpieczeństwa technologii obrazowej - powiedział Eric Conley, dyrektor naczelny Fluke Biomedical. - Połączenie potencjału Unfors RaySafe i Fluke Biomedical zwiększy naszą możliwość w zakresie dostarczania klientom szerszej oferty światowej klasy sprzętu testowego".

Nowa perspektywa i nieustanne udoskonalanie produktów, w powiązaniu z zaangażowaniem na rzecz zadowolenia klientów, pozostaną kluczowe dla obu spółek.

Fluke Biomedical

Fluke Biomedical jest wiodącą firmą specjalizującą się w ogólnoświatowym dostarczaniu sprzętu pomiarowego i testowego oraz usług dla branży medycznej. Dążymy do tego, aby stać się najlepszym dostawcą innowacyjnych rozwiązań mających na celu ulepszenie jakości usług medycznych na całym świecie. Oferujemy swoje usługi inżynierom biomedycznym, technikom ds. zapewnienia jakości, fizykom medycznym, onkologom i pracownikom ds. bezpieczeństwa radiologicznego. Nieustannie staramy się rozszerzać ofertę naszych rozwiązań, aby służyć szerszej grupie specjalistów ds. zdrowia i bezpieczeństwa. Więcej informacji o Fluke Biomedical znajduje się na stronie: http://www.flukebiomedical.com.

Unfors RaySafe

Unfors RaySafe oferuje kompleksowe rozwiązania dla gabinetów diagnostyki rentgenowskiej, obejmujące narzędzia zapewniania jakości i serwis urządzeń diagnostyki rentgenowskiej, stosowane przez personel medyczny systemy monitorowania dozowania leków w czasie rzeczywistym oraz oprogramowanie służące pomiarowi dawek podawanych pacjentom. Wszystkie produkty łączą w sobie przyjazność dla użytkownika oraz zaawansowaną technologię, zgodnie z misją spółki, jaką jest umożliwianie technikom, personelowi medycznemu oraz pacjentom unikania niepotrzebnego narażenia na promieniowanie. Spółka Unfors RaySafe powstała w 1994 r. w miejscowości Billdal (Szwecja), gdzie do dziś mieści się jej siedziba główna. Posiadając oddziały w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Niemczech, Singapurze, Indiach, Japonii i Chinach, jak również ściśle powiązaną sieć sprzedaży, Unfors RaySafe obsługuje klientów na całym świecie, w tym wiodących wytwórców urządzeń rentgenowskich i szpitale uniwersyteckie z całego świata. Od 2014 r. spółka Unfors RaySafe w całości należy do Fluke Biomedical. Więcej informacji o Unfors RaySafe znajduje się na stronie: http://www.raysafe.com.

Źródło: Fluke Biomedical

KONTAKT: