FON SA (45/2017) Debiut Fon Capital w systemie transakcyjnym Nova Giełda.

13.06.2017, 19:31aktualizacja: 13.06.2017, 19:31

Raport bieżący 45/2017

Zarząd FON S.A. z siedzibą w Płocku w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 43/2017 z dnia 06.06.2017r. informuje, iż w dniu dzisiejszym Emitent dokonał wpłaty ceny emisyjnej tytułem objęcia opcji inwestycyjnej emitowanej przez Nova Gielda Inwestycje Limited Partnership by Shares z siedzibą w Larnace wpisanej do Cypryjskiego Rejestru Handlowego pod numerem HE 12535.

Opłacenia ceny emisyjnej Emitent dokonał poprzez wniesienie wkładu niepieniężnego w postaci 18.000.000 szt. (słownie: osiemnaście milionów) opcji konwertowalnych serii FON Capital wyemitowanych przez Alternatywny Depozyt Limited z siedzibą w Larnace (Cypr), wpisany do Cypryjskiego Rejestru Handlowego pod nr HE354657, o wartości nominalnej 0,05 zł każda, tj. o łącznej wartości nominalnej 900.000,00 zł ( dziewięćset tysięcy złotych).

Warunki opcji inwestycyjnej objętej w zamian za wkład niepieniężny są dostępne na stronie internetowej www.gieldain.pl

Jednocześnie Zarząd Emitenta informuje, iż w dniu jutrzejszym rozpoczyna się sprzedaż opcji konwertowalnych w systemie transakcyjnym Nova Giełda. Sprzedaż w fazie IPO będzie w całości następowała z rachunku udostępnionego Emitentowi. Szacowany wpływ Emitenta na rachunku udostępnionym z IPO wyniesie 420.000,00 zł.

Szczegóły oraz zasady obrotu w fazie IPO oraz po jej zakończeniu, jak również warunki opcji konwertowalnych FON Capital wyemitowanych przez Alternatywny Depozyt Limited, są dostępne na stronie internetowej Nova Giełda pod adresem www.novagielda.pl .

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz