FOTA SA postanowienie w przedmiocie zabezpieczenia roszczenia o ograniczenie wykonalności tytułu wykonawczego

22.07.2014, 19:35aktualizacja: 22.07.2014, 19:35

Raport bieżący 42/2014

Zarząd FOTA S.A. w upadłości układowej (dalej: Emitent, Spółka) podaje do publicznej wiadomości, że powziął informacje, iż Sąd Apelacyjny w Gdańsku Wydział I Cywilny po rozpoznaniu w dniu 27 czerwca 2014 r. na posiedzeniu niejawnym sprawy z wniosku FOTA S.A. w upadłości układowej z siedzibą w Gdyni przy udziale Raiffeisen Bank Polska Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie (Bank) o udzielenie zabezpieczenia, na skutek zażalenia Banku na postanowienie Sądu Okręgowego w Gdańsku z dnia 21 lutego 2014 r. ( sygn. akt IX GCo 49/14) postanowił zmienić zaskarżone postanowienie w ten sposób, że oddalił wniosek o zabezpieczenie. Emitent pragnie poinformować, iż raportem bieżącym nr 11/2014 z dnia 12 marca 2014 r. przekazał do publicznej wiadomości informacje w przedmiocie udzielenia zabezpieczenia roszczenia o ograniczenie wykonalności tytułu wykonawczego poprzez zobowiązanie do zaprzestania prowadzenia egzekucji.

Przedmiotowe postępowanie egzekucyjne o wszczęciu którego Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 25/2013 z dnia 16 lipca 2013 r., jest następstwem wypowiedzenia przez Bank umowy o limit wierzytelności o czym Emitent oznajmił w raporcie bieżącym nr 17/2013 z dnia 20 czerwca 2013 roku.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/