Frapująca inicjatywa Grupy PWN - dołącz do Rozpisani.pl i wydaj książkę w 2016 roku!

19.01.2016, 10:36aktualizacja: 19.01.2016, 10:36

Rozpisani.pl - wizualizacja
Grupa PWN wraz z portalem Rozpisani.pl od ponad roku promuje twórczość literacką i wspiera autorów, którzy chcą wydać książkę na własną rękę. Zasada jest prosta - wystarczy, że potencjalny autor zgłosi się do zespołu Rozpisani.pl, a profesjonaliści ocenią potencjał książki i zaproponują ofertę szytą na miarę.

Serwis Rozpisani.pl pomaga młodym autorom zaistnieć na rynku książki. Usługi są skierowane do każdego, kto chce wydać książkę. Tu nie ma żadnych ograniczeń - nieważne, czy jest to powieść, wiersze, pamiętniki - za pomocą Rozpisani.pl można to opublikować w formie książki drukowanej lub w formie ebooka.

Self-publishing to popularny dziś na świecie sposób, dzięki któremu autor może sam wydać swoją twórczość. Zachodnie serwisy, np. Lulu.com lub Authorhouse.com doczekały się wielu bestsellerów wydanych w tej formule. Brytyjski dziennik "The Guardian" raz w miesiącu nagradza najlepszych autorów-wydawców. Redakcja uznała, że self-publishing jest obecnie jednym z najważniejszych trendów na rynku wydawniczym. Z podobnego założenia wyszli twórcy portalu Rozpisani.pl, dzięki czemu także w Polsce niezależni autorzy mają szansę zaistnieć na rynku książki. Mogą skorzystać m.in. z profesjonalnej redakcji, korekty, druku lub promocji. Zyskują też dostęp do szerokiej dystrybucji - m.in. Amazon, Empik, Gandalf. Kalkulator usług, który jest częścią serwisu, pozwala im w szybki sposób obliczyć koszty wydania książki.

Oferta Rozpisani.pl jest kierowana do debiutantów, profesjonalistów i do wszystkich, którzy wierzą, że o sukcesie książki decydują czytelnicy.

Korzyści dla autora:

- pomoc w wydaniu książki i wprowadzeniu jej na rynek księgarski;

- niezależność dla autorów - zachowują pełne prawa autorskie, kontrolę nad zawartością książki, decydują o jej cenie;

- atrakcyjne honorarium autorskie - znacznie wyższe niż w tradycyjnych kontraktach wydawniczych - oraz stały dostęp do wyników sprzedaży i prosty system rozliczeń;

- atrakcyjne ceny usług wydawniczych i promocyjnych.

KONTAKT:

tel. kom. +48 519 075 409