Furniture China 2023 i Maison Shanghai 2023 odbędzie się pod hasłem „IN NOW!” - wydarzenie już w dniach 11-15 września 2023 r.

16.08.2023, 15:48aktualizacja: 16.08.2023, 15:58

SZANGHAJ, 16 sierpnia 2023 r. /PRNewswire/ -- Furniture China 2023 i Maison Shanghai 2023 obędą się w dniach 11-15 września 2023 r. w Szanghaju. Wydarzenie organizowane przez spółkę Shanghai Sinoexpo Informa Markets International Exhibition Co., Ltd. ma na celu eksponowanie twórczości projektanckiej realizującej ideę „design + life” („design + życie”), a także promowanie w chińskiej branży meblarskiej nowej fali rozwiązań nastawionych na doskonałość we wnętrzach mieszkalnych. Targi odbędą się na gigantycznej powierzchni 300 tys. m2, przyciągając ponad 200 tys. nabywców ze 160 państw.

Hasło wydarzenia - „IN NOW!” („NOWE OTWARCIE!”) - odzwierciedla pojawienie się pokolenia Z jako nowej grupy konsumenckiej, do której kierowana jest nowa oferta produktów wyposażenia wnętrz. Targi skupiać będą się na aspektach, na które niedawno pojawił się popyt rynkowy - oryginalnym designie, wysokiej klasy personalizacji, inteligentnych rozwiązaniach proekologicznych, rozwiązaniach dla nowoczesnych przestrzeni biurowych i butików na świeżym powietrzu, zdrowym śnie, innowacyjnych materiałach, artystycznych dekoracjach oraz kreatywnym oświetleniu.

W ramach wydarzenia ponownie przyznana zostanie nagroda dla projektantów mebli Gold Idea Furniture Design Award (GIDA) - chińskie wyróżnienie z międzynarodowymi aspiracjami. W jury tegorocznej edycji GIDA zasiądą czołowi eksperci branżowi z całego świata.

Design - jako czynnik kreujący zmiany w branży i w życiu ludzi - stanowi trzon wydarzenia. W poświęconej projektowaniu hali Design of Designers (DOD) zaprezentowane zostaną wielowymiarowe innowacje projektowe, a w punkcie pytań i odpowiedzi (Design Q&A) udzielane będą usługi konsultingowe w dziedzinie projektowania. Ponadto podczas targów przyznane będą nagrody za estetykę w designie w ramach Genie Award - Aesthetics Space Design Competition.

Kluczowym czynnikiem dla właściwego rozwoju branży meblarskiej są innowacje i zmiany. Przygotowane zostaną specjalne wystawy, m.in. „Office Kitchen” („Kuchnia Biurowa”) czy „Office Future Development Summit Forum” („Forum Przyszłości Designu w Przestrzeniach Biurowych”), których zainteresowanie skierowane będzie na przyszłość projektowania przestrzeni biurowych. Odbędzie się także ceremonia przyznania nagród Golden Axe Award, będących wyróżnieniem za innowacje materiałowe w branży wystroju wnętrz.

Równie kluczowe znaczenie dla przyszłości branży mają cyfryzacja i inteligentne rozwiązania. Furniture China 2023 i Maison Shanghai 2023 łączy modele online i offline, by tworzyć przestrzeń do sprawnej komunikacji i kształtowania lepszych korelacji pomiędzy podażą i popytem. Podczas targów świadczone są usługi cyfrowe w zakresie m.in. pozyskiwania klientów, rozwoju działalności handlowej w internecie czy marketingu cyfrowego.

Podczas targów Furniture China 2023 i Maison Shanghai 2023 będzie można zapoznać się z najnowszymi trendami na rynku wystroju wnętrz mieszkalnych, nawiązać kontakty ze specjalistami z branży oraz odkryć innowacyjne rozwiązania w designie.

Więcej informacji można znaleźć na oficjalnej stronie internetowej wydarzenia pod adresem https://bit.ly/45qWiVr, a także po dokonaniu rejestracji: https://bit.ly/3rUniOn.

Źródło: Shanghai Sinoexpo Informa Markets International Exhibition Co., Ltd.

KONTAKT:

e-mail: Emma.Wang@imsinoexpo.com