GameChange Solar przekracza granicę 3 GW w Teksasie, dostarczając energię elektryczną do prawie 500 tys. teksańskich domów

29.04.2022, 15:19aktualizacja: 29.04.2022, 15:22

GameChange Solar

NORWALK, stan Connecticut, 29 kwietnia 2022 r. /PRNewswire/ -- Firma GameChange Solar poinformowała dzisiaj o osiągnięciu poziomu sprzedaży ponad 3 gigawatów w Teksasie (USA). Sprzedaż w tym stanie obejmuje przede wszystkim jednoosiowy Genius Tracker™ w konfiguracji One-Up Portrait. Systemy GameChange Solar zostały zaprojektowane z myślą o trudnym i wymagającym środowisku, które jest powszechne w Teksasie, takim jak ekstremalne prędkości wiatru w pobliżu wybrzeża i gliniasta gleba w głębi lądu.

Max Johnson, dyrektor ds. rozwoju biznesu w GameChange Solar, powiedział: „Dla mnie, rodowitego Teksańczyka, to przywilej, że udało mi się zabezpieczyć tak znaczną część rynku historycznie skoncentrowanego na ropie, gazie i energii wiatrowej. Zamierzamy kontynuować udostępnianie zaawansowanych systemów w Teksasie w tym okresie transformacji energetycznej”.

Linki dodatkowe

GameChange Solar wytwarza systemy mocowania o stałym kącie nachylenia i służące do monitorowania systemów paneli fotowoltaicznych o innowacyjnej strukturze i do produkcji seryjnej.

Zdjęcia - https://mma.prnewswire.com/media/1807479/GameChange_Solar_Hits_Milestone.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1592922/GameChange_Solar_Logo.jpg

Źródło: GameChange Solar