GETIN HOLDING SA (6/2020) Aktualizacja informacji poufnej

04.03.2020, 14:43aktualizacja: 04.03.2020, 14:43

Raport bieżący 6/2020

Zarząd Getin Holding S.A. (dalej: Emitent) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 7/2019 z dnia 13 lutego 2019 r. oraz 38/2019 z dnia 29 listopada 2019 r. informuje, że dnia 4 marca 2020 r. Emitent zawarł z Getin Noble Bank S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Bank) umowę w sprawie rozwiązania umowy z dnia 13 lutego 2019 r. ustanawiającej zastaw na 49% udziału posiadanego przez Emitenta w spółce OOO "Carcade", spółce zarejestrowanej w Federacji Rosyjskiej pod numerem PSRN 1023900586181 (dalej: Carcade, Zastaw). Wygaśnięcie Zastawu w związku z zawartą dziś umową będzie skuteczne z dniem rejestracji we właściwym rejestrze zgodnie z przepisami Federacji Rosyjskiej. O wygaśnięciu Zastawu zgodnie z prawem lokalnym, a tym samym o spełnieniu jednego z warunków przeniesienia własności udziału w Carcade, określonego w warunkowej umowie sprzedaży udziału w Carcade zawartej 29 listopada 2019 r. przez Emitenta z Gazprombank Leasing JSC - spółką zarejestrowaną w Federacji Rosyjskiej pod numerem PSRN 1037728033606 oraz Novfintekh LLC - spółką zarejestrowaną w Federacji Rosyjskiej pod numerem PSRN 1027601305050, jako kupującymi, Emitent poinformuje odrębnym raportem.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz