GK IMMOBILE SA (2/2024) Powołanie nowych Członków Zarządu Emitenta

17.01.2024, 16:02aktualizacja: 17.01.2024, 16:03

Raport bieżący 2/2024

Grupa Kapitałowa IMMOBILE S.A. z siedzibą w Bydgoszczy (dalej "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 17 stycznia 2024 r., Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwały w sprawie powołania do Zarządu Spółki nowych członków Zarządu Spółki, Pana Pawła Mirskiego i Pana Mikołaja Jerzy, powierzając im funkcje Członków Zarządu Spółki.

Zgodnie ze złożonym oświadczeniami Pan Paweł Mirski i Pan Mikołaj Jerzy:

1) nie figurują w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie przepisów ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym,

2) nie prowadzą działalności konkurencyjnej względem Spółki oraz nie jest wspólnikiem w konkurencyjnej spółce cywilnej lub spółce osobowej, bądź członkiem organów spółki kapitałowej lub organu jakiejkolwiek innej konkurencyjnej osoby prawnej.

Poniżej życiorysy Pana Pawła Mirskiego i Pana Mikołaja Jerzy:

Pan Mikołaj Jerzy

Absolwent Szkoły Głównej Handlowej jako magister finansów i rachunkowości o specjalności finanse przedsiębiorstw. Ze spółką Grupa Kapitałowa IMMOBILE S.A. związany od 2013 roku, pełniąc funkcje zarządcze i nadzorcze w jej spółkach zależnych.

Pan Paweł Mirski

Absolwent Uniwersytetu Gdańskiego jako magister nauk politycznych o specjalizacji z zakresu Stosunków Międzynarodowych. Od 2013 roku związany z Grupa Kapitałową Immobile S.A., pełniąc funkcje zarządcze w jej spółkach zależnych, najpierw jako Członek Zarządu i Dyrektor Operacyjny Focus Hotels S.A., a od 2015 roku w Focus Hotels S.A. jako Prezes Zarządu i Dyrektor Zarządzający spółki. W latach 2010 - 2013 zatrudniony był w Vienna International jako Dyrektor Marketingu na Polskę, a wcześniej pracował w hotelach sieci Hilton i Marriott.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz