GOBARTO SA (4/2018) Gobarto S.A. - ustanowienie przez Emitenta oraz spółki zależne Emitenta hipotek

03.03.2018, 11:41aktualizacja: 03.03.2018, 11:41

Raport bieżący 4/2018

Działając na podstawie art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (Dz. U. UE. L. z 2014 r. Nr 173, str. 1 ze zm.), w nawiązaniu do raportów bieżących nr 40/2017 z dnia 31 października 2017 roku, nr 46/2017 z dnia 8 listopada 2017 roku oraz nr 47/2017 z dnia 10 listopada 2017 roku, Zarząd Gobarto S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Emitent lub Spółka) informuje, że w wykonaniu postanowień umowy kredytów zawartej w dniu 31 października 2017 roku (dalej: Umowa Kredytów) z Bankiem Polska Kasa Opieki S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: Bank), właściwe sądy rejonowe dokonały w odpowiednich księgach wieczystych wpisu ustanowionych przez Emitenta oraz spółki zależne i pośrednio zależne Spółki, tj. Agro Gobarto Sp. z o.o. (dalej: Agro Gobarto), Gobarto Dziczyzna Sp. z o.o. (dalej: Gobarto Dziczyzna), Agroferm Sp. z o.o. (dalej: Agroferm), Agro Bieganów Sp. z o.o. (dalej: Agro Bieganów), Agro Net Sp. z o.o. (dalej: Agro Net), Rolpol Sp. z o.o. (dalej: Rolpol) oraz Bioenergia Sp. z o.o. (dalej: Bioenergia):

a) hipoteki umownej łącznej do wysokości 317.753.610,00 zł (słownie: trzysta siedemnaście milionów siedemset pięćdziesiąt trzy tysiące sześćset dziesięć złotych 00/100), w celu zabezpieczenia wierzytelności pieniężnych Banku wynikających z Umowy Kredytów; oraz

b) hipoteki umownej łącznej do wysokości:

 w przypadku Emitenta - 9.100.000,00 zł (słownie: dziewięć milionów sto tysięcy złotych 00/100).

 w przypadku Agro Gobarto - 845.000,00 zł (słownie: osiemset czterdzieści pięć tysięcy złotych 00/100);

 w przypadku Gobarto Dziczyzna 1.560.000,00 zł (słownie: milion pięćset sześćdziesiąt tysięcy złotych 00/100);

 w przypadku Agroferm - 195.000,00 zł (słownie: sto dziewięćdziesiąt pięć tysięcy złotych 00/100);

 w przypadku Agro Bieganów - 845.000,00 zł (słownie: osiemset czterdzieści pięć tysięcy złotych 00/100);

 w przypadku Agro Net - 292.500,00 zł (słownie: dwieście dziewięćdziesiąt dwa tysiące pięćset złotych 00/100);

 w przypadku Rolpol - 455.000,00 zł (słownie: czterysta pięćdziesiąt pięć tysięcy złotych 00/100); oraz

 w przypadku Bioenergia - 14.787.500,00 zł (słownie: czternaście milionów siedemset osiemdziesiąt siedem tysięcy pięćset złotych 00/100),

w celu zabezpieczenia wierzytelności pieniężnych Banku wynikających z umów hedgingu zawartych przez Emitenta i spółki zależne Emitenta w związku z Umową Kredytów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz