GREMI INWESTYCJE SA Zmiany w składzie Rady Nadzorczej Gremi Inwestycje S.A..

12.02.2016, 13:32aktualizacja: 12.02.2016, 13:32

Raport bieżący 7/2016

Zarząd Gremi Inwestycje S.A. informuje, że w dniu 11 lutego 2016 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Gremi Inwestycje S.A. w związku z wygaśnięciem mandatu w Radzie Nadzorczej Pani Ewy Machnik - Ochała, co nastąpiło w wyniku złożonej przez nią rezygnacji, powołało do składu Rady Nadzorczej Panią Agatę Kalińską.

Pani Agata Kalińska ma wyższe wykształcenie ekonomiczne. Jest Absolwentką Akademii Ekonomicznej w Katowicach oraz Wyższej Szkoły Zarządzania i Nauk Społecznych w Tychach.

Od 2005 roku związana była ze Spółką Eurofaktor S.A. (obecnie GREMI INWESTYCJE S.A.), gdzie w latach 2009 roku do 2016 roku pełniła kilkakrotnie funkcje w zarządzie. Od listopada 2007 roku współpracuje z Grupą Gremi pełniąc funkcje menedżerskie oraz realizując projekty.

Od maja 2011 roku pełniła funkcje w Zarządzie Jupiter S.A. Od 29 maja 2013 roku Prezes Zarządu KCI SA., a od 21 kwietnia 2015 roku Wiceprezes Zarządu tej Spółki. Od maja 2010 roku do listopada 2010 roku pełniła funkcję Wiceprezesa Zarządu Relpol S.A. Od października 1998 roku do marca 2005 roku w spółce Nadwiślański Węgiel S.A. z siedzibą w Tychach jako kierownik zespołu, a następnie kierownik działu finansowego. Uczestniczka wielu szkoleń i seminariów organizowanych między innymi przez SEG, GPW i firmy audytorskie.

Pani Agata Kalińska nie prowadzi działalności, która byłaby działalnością konkurencyjną w stosunku do działalności Emitenta, nie uczestniczy w Spółce konkurencyjnej jako wspólnik Spółki cywilnej, osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest wpisana w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz