GREMI MEDIA SA Przekroczenie progu znaczącej umowy.

16.10.2015, 18:35aktualizacja: 16.10.2015, 18:35

Raport bieżący 37/2015

Zarząd Gremi Media S.A. (Spółka, Emitent) informuje, że w dniu 15 października 2015r. łączna wartość umów zawartych przez Spółkę wraz z jej podmiotami zależnymi, z podmiotami zależnymi od Pana Grzegorza Hajdarowicza osiągnęła wartość 7 105 879,26 zł brutto. tj. wartość przekraczającą 10 % kapitałów własnych Emitenta.

Umową o najwyższej wartości jest umowa o świadczenie usług obsługi wspomagającej, zawarta w dniu 15 października 2015r. pomiędzy spółkami zależnymi od Emitenta oraz od Pana Grzegorza Hajdarowicza: PRESSPUBLICA Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, a Gremi Business Communication Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, jako Usługobiorcą (spółka zależna od PRESSPUBLICA Sp. z o.o.)

Przedmiotem umowy jest określenie zasad świadczenia przez PRESSPUBLICA Sp. z o.o. w zakresie wskazanym przez Usługobiorcę na rzecz Usługobiorcy usługi w zakresie prowadzenia na zlecenie ksiąg rachunkowych, doradztwa finansowego, obsługi prawnej, obsługi kadrowo-płacowej oraz inne usługi związane z szeroko pojętą działalnością, w tym także z administracyjną obsługą biura.

Umowa została zawarta na okres od 16.10.2015r. do 31.12.2016r.

Tytułem wynagrodzenia za usługi związane z realizacją Umowy Usługobiorca będzie płacił PRESSPUBLICA Sp. z o.o. wynagrodzenie miesięczne w wysokości netto 116.843,03zł. na podstawie prognozowanych kosztów usług objętych umową powiększonych o stałą marżę.

Łączna szacunkowa wartość umowy za cały okres obowiązywania została określona na poziomie 1 694 223,94 zł. netto tj. brutto 2 083 895,44 zł.

Umowa nie została zawarta z zastrzeżeniem warunku, nie zawiera postanowień dotyczących kar umownych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz