GREMI MEDIA SA Zarejestrowanie zmian w Statucie Gremi Media S.A.

30.10.2015, 17:58aktualizacja: 30.10.2015, 17:58

Raport bieżący 43/2015

Zarząd Gremi Media S.A. informuje, że w dniu 30 października 2015r. SĄD REJONOWY DLA M. ST. WARSZAWY W WARSZAWIE, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SADOWEGO zarejestrował następujące zmiany Statutu Spółki, uchwalone przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie uchwałą nr 32, w dniu 6 lipca 2015r.:

§ 12. Statutu otrzymał brzmienie:

"Walne Zgromadzenia odbywają się w siedzibie Spółki w Warszawie lub w Krakowie."

§ 13 ust.3 Statutu - został skreślony

§ 13 ust.4 Statutu - został skreślony

§ 14 Statutu otrzymał brzmienie:

"1. Rada Nadzorcza liczy od 5 do 9 członków, powoływanych i odwoływanych przez Walne Zgromadzenie na okres trzech lat. O liczbie członków Rady Nadzorczej decyduje Walne Zgromadzenie.

2.Walne Zgromadzenie jednemu z członków Rady Nadzorczej powierza funkcję Przewodniczącego Rady Nadzorczej. W toku kadencji Rady Nadzorczej Walne Zgromadzenie może odwołać Przewodniczącego z zajmowanej funkcji z pozostawieniem go w składzie Rady Nadzorczej z jednoczesnym powołaniem na tę funkcję innego członka Rady Nadzorczej.

3.Rezygnacja członka Rady Nadzorczej ze składu Rady Nadzorczej nie pozbawia Rady Nadzorczej możliwości działania jeżeli w skład Rady Nadzorczej wchodzi co najmniej pięć osób, w tym jej Przewodniczący.

4. Członkowie Rady Nadzorczej powoływani są na okres wspólnej trzyletniej kadencji.

§ 16 A ust.7 Statutu - został skreślony

§ 17 Statutu Spółki otrzymał brzmienie:

" 1. Zarząd Spółki jest powoływany i odwoływany przez Radę Nadzorczą na okres trzech lat. O liczbie członków Zarządu decyduje Rada Nadzorcza.

2.Zarząd składa się z od jednego do pięciu członków, w tym Prezesa Zarządu, powoływanych na wspólną kadencję."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz