Grupa Andersen Tax zakłada nowe oddziały w Polsce

03.12.2014, 12:08aktualizacja: 03.12.2014, 12:08

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Andersen Tax ogłasza ustanowienie dwóch oddziałów w Polsce, poprzez włączenie do grupy Sendero Taxperience Sp. z o.o. Sendero Taxperience powstała w wyniku fuzji spółek Sendero Tax & Law i polskiego oddziału spółki Taxperience, reprezentującej obecnie grupę Andersen w Holandii. Spółka Sendero Taxperience posiada oddziały w Warszawie i we Wrocławiu, za pośrednictwem których świadczy kompleksowe usług klientom z całej Polski i zagranicy.

"Nasz nowy partner z Polski to gracz wielkiego kalibru oddany tym samym wartościom, które pozwoliły naszej spółce rozwijać się w tak zawrotnym tempie - powiedział Mark Vorsatz, dyrektor generalny grupy Andersen Tax. - Włączenie do grupy nowych oddziałów w Polsce stanowi fundament pod przyszłą ekspansję w regionie".

Zespół złożony z 35 ekspertów i ośmiu dyrektorów zarządzających dołączy do globalnej sieci Andersen Tax, w skład wspomni anego zespołu wchodzą między innymi Aleksandra Kalinowska i Matthew O’Shaughnessy w Warszawie oraz Rafał Kania, Szymon Karpiński, Łukasz Lubaszka, Paweł Michalski, Grzegorz Młynarczyk i Artur Wolny we Wrocławiu. Spółka Sendero Taxperience ma w swojej ofercie bogaty wachlarz usług dla klientów biznesowych i indywidualnych, który obejmuje rozliczenia VAT, transakcje typu M&A, sprawy sądowe, podatek od osób prawnych, ceny transferowe i podatek dochodowy od osób fizycznych, jak również prawo spółek i prawo pracy.

"Otrzymaliśmy bardzo ciepłe powitanie od międzynarodowej grupy Andersen Tax - powiedział Matthew O’Shaughnessy, dyrektor zarządzający Sendero Taxperience. - W celu lepszej obsługi naszych klientów bardzo ściśle współpracujemy z pozostałymi oddziałami grupy na całym świecie, dzięki czemu możemy świadczyć usługi na najwyższym poziomie na rzecz naszych klientów na całym świecie".

Po włączeniu oddziałów w Warszawie i Wrocławiu grupa Andersen Tax i globalna sieć Andersen posiadają obecnie 30 oddziałów w różnych krajach zatrudniając ponad 250 ekspertów w Europie i przeszło 1 000 ekspertów na całym świecie. Przed zmianą nazwy we wrześniu 2014 r. towarzyszącą nabyciu praw do posługiwania się swoją obecną nazwą, grupa Andersen Tax znana była pod firmą WTAS.

Źródło: Andersen Tax

KONTAKT: