GRUPA KAPITAŁOWA IMMOBILE SA Zawarcie warunkowej umowy sprzedaży nieruchomości przez spółkę zależną - ujawnienie informacji poufnej

11.03.2015, 13:38aktualizacja: 11.03.2015, 13:38

Raport bieżący 13/2015

Grupa Kapitałowa IMMOBILE S.A. z siedzibą w Bydgoszczy ("Spółka") w nawiązaniu do raportów Rb nr 128/2014 z dnia 20.10.2014r. oraz Rb nr 10/2015 z dnia 30.01.2015r. informuje, że jej spółka zależna NOBLES Spółka z o.o. z siedzibą w Bydgoszczy ("Kupująca"), w dniu dzisiejszym zawarła warunkową umowę sprzedaży ("Umowa") ze spółką Infrastruktura Kapuściska S.A. w upadłości likwidacyjnej z siedzibą w Bydgoszczy ("Sprzedająca"), zgodnie z którą Kupująca zobowiązała się do zakupu, zaś Sprzedająca do sprzedaży prawa użytkowania wieczystego gruntów objętych księgą wieczystą numer BY1B/00063606/4, stanowiących działki:

1) o numerze ewidencyjnym 7/418 o powierzchni 2,3249 ha, powstałej z podziału działki o numerze ewidencyjnym 7/63 stanowiącej tereny przemysłowe,

2) o numerze ewidencyjnym 7/414 o powierzchni 0,0436 ha, powstałą z podziału działki o numerze ewidencyjnym 7/348 stanowiącej drogi,

o łącznej powierzchni 2,3685 ha,

za cenę 1.251.000 zł netto, a wraz z podatkiem VAT tj. w łącznej cenie 1.538.730 zł, która uregulowana została przez Kupującą w całości na dzień zawarcia Umowy.

Ostateczną umowę sprzedaży strony zobowiązały się zawrzeć pod warunkiem nieskorzystania przez Prezydenta Miasta Bydgoszczy z przysługującego gminie prawa pierwokupu.

Kupująca zamierza przeznaczyć nieruchomość pod zabudowę przemysłową pod potrzeby Zakładu Produkcyjnego Makrum, który ma zostać przeniesiony z nieruchomości przy ul. Leśnej w Bydgoszczy.

Niniejsza informacja uznana została za informację poufną podlegającą publikacji na podstawie art. 154 ust 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz.U.2010.211.1384) ze względu na przewidywany wpływ zawarcia powyższej umowy na cenę akcji Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz