Grupa OASIS przeprowadza transakcję przejęcia spółki DataSpace (UK) Limited

04.03.2021, 16:34aktualizacja: 04.03.2021, 16:40

OASIS - logo

SWORDS, Irlandia, 4 marca 2021 r. /PRNewswire/ -- Grupa OASIS, najpoważniejszy prywatny dostawca usług z zakresu zarządzania dokumentacją i informacją (RIM) w Europie, ogłosiła dzisiaj przejęcie spółki DataSpace (UK) Limited, mieszczącej się w północno-zachodniej Anglii.

Inwestycja ta wspiera długoterminowy cel Grupy OASIS, jakim jest nieustanne wzmacnianie obecności i poszerzanie wiedzy na rynkach lokalnych w całej Europie.

„Grupa OASIS jest zadowolona z zakończenia procesu przejęcia DataSpace. Nie kryjemy podekscytowania możliwościami, jakie otwierają się przed nami i wartością, jaką Grupa OASIS może dostarczyć klientom DataSpace dzięki swojej obecności i zrozumieniu zarządzania informacją w całej Europie” – oświadczył Espen Halvorsen, dyrektor generalny Grupy OASIS.

„DataSpace i Grupa OASIS wyznaczyły sobie wspólny mianownik, w tym uznanie jakości i doskonałości usług za priorytet we wszystkim, co robimy – powiedział Frank Butcher, dyrektor operacyjny i jakości w DataSpace. - Jestem głęboko przekonany, że dzięki przyłączeniu się do Grupy OASIS będziemy mogli zaoferować naszym klientom kompleksowy pakiet rozwiązań z zakresu cyfrowej transformacji, wspierających ich strategiczne plany na długo w przyszłości”.

Komentując tę transakcję, założyciel i dyrektor zarządzający DataSpace Paul Trevor stwierdził: „Nasza podróż trwa już 22 lata i doprowadziła do zbudowania jednej z wiodących w Wielkiej Brytanii niezależnych firm zajmujących się zarządzaniem dokumentacją. Jestem głęboko przekonany, że OASIS posiada odpowiednie doświadczenie i narzędzia, aby pokierować zaangażowanym i profesjonalnym zespołem DataSpace. Zarówno klienci, jak i członkowie zespołu będą mogli czerpać korzyści ze zwiększonego zasięgu usług na terenie całego kraju oraz silnej pozycji finansowej wspierającej bieżące i przyszłe inicjatywy”.

Transakcja ta stanowi 52. pomyślne przejęcie dokonane przez Grupę OASIS.

Grupa OASIS

Grupa OASIS specjalizuje się w zapewnianiu klientom bezpiecznych rozwiązań w zakresie zarządzania dokumentacją i informacją od 1999 roku. Od momentu założenia w Dublinie (Irlandia) OASIS rozwinęła się na skalę międzynarodową i obecnie prowadzi działalność w 6 krajach europejskich, zatrudniając ponad 1700 osób i obsługując ponad 10000 klientów.

Poprzez rozwój wielokrotnie nagradzanych systemów i rozwiązań, takich jak Omnidox, OASIS jest wszechstronnym partnerem w zarządzaniu dokumentacją i informacją. Marki w ramach Grupy OASIS to OASIS, ArchiDoc i Niche Health. www.OASISGroup.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/650664/OASIS_Group_Logo.jpg

Źródło: OASIS Group