Grupa Unum ogłasza zmianę w składzie kadry zarządzającej Unum International

13.11.2020, 08:30aktualizacja: 13.11.2020, 08:34

Mark Till

CHATTANOOGA, Tennessee, 12 listopada 2020 r. /PRNewswire/ -- Grupa Unum (NYSE: UNM) ogłosiła dziś, że kierownictwo nad działalnością spółki Unum International oraz stanowisko wiceprezesa obejmie Mark Till. Till dołączy do Unum 1 lutego 2021 r., a oficjalne mianowanie nastąpi z dniem 1 kwietnia 2021 r., po zatwierdzeniu jego kandydatury przez organy regulacyjne. Peter O'Donnell zostanie odwołany ze stanowiska wiceprezesa Unum International, ale pozostanie w firmie przez pierwszy kwartał 2021 roku w celu przekazania obowiązków. O'Donnell podjął decyzję o rezygnacji z zajmowanego stanowiska w celu dalszego rozwoju kariery zawodowej, przy czym odegrał decydującą rolę w procesie zatrudnienia swojego następcy.

„Unum ma przyjemność powitać w swoich szeregach Marka Tilla, który z pewnością będzie podążał ścieżką, jaką Peter wyznaczył naszej firmie w Europie", powiedział prezes i dyrektor generalny Unum, Rick McKenney. „Przez ostatnie dziesięć lat Peter był siłą napędową naszej firmy, dlatego będzie nam go ogromnie brakowało. Dzięki Peterowi nasza firma osiągnęła niezrównany poziom obsługi klienta i stała się marką darzoną zaufaniem, którym do dziś cieszy się tak w Wielkiej Brytanii, jak i w Polsce. Pragnę podziękować Peterowi za jego oddanie dla naszej firmy i życzę mu wszelkiej pomyślności na dalszej drodze zawodowej".

„Poświęcenie ostatniej dekady mojego życia zawodowego firmie Unum było dla mnie zaszczytem. Dziękuję wszystkim współpracownikom za wsparcie, jakim mnie obdarzyli", powiedział Peter O'Donnell. „Jestem dumny z tego, co zdołaliśmy osiągnąć w zakresie obsługi klientów i rozwoju naszej firmy. Nie było mi łatwo podjąć tę decyzję, ale jestem spokojny o przyszłość firmy, którą opuszczam. Zostawiam Unum International w najlepszych rękach".

„Cieszę się, że dołączam do tak wspaniałego zespołu Unum International, i że mam możliwość podążać drogą osiągnięć Petera”, powiedział Till. „Wspieranie świata pracy jest dziś ważniejsze niż kiedykolwiek wcześniej; zapewniam, że będziemy kontynuować nasze osiągnięcia w zakresie obsługi klienta i rozwoju".

Till zajmował stanowisko dyrektora zarządzającego Aegon Platform Solutions, gdzie odpowiadał za wszystkie aspekty działalności Aegon UK, w tym przede wszystkim za zwiększanie przychodów firmy i opracowywanie ofert adresowanych do przedstawicieli firmy oraz jej klientów. Ponadto, Till pracował wcześniej w Fidelity International, na stanowisku dyrektora ds. inwestycji prywatnych i marketingu w Wielkiej Brytanii, gdzie zarządzał ponad 275.000 klientów i inwestycjami klientów o wartości 12 miliardów GBP. Till zajmował również szereg różnych stanowisk w takich spółkach, jak Standard Life, HomeServe PLC i Barclays Bank.

O'Donnell dołączył do oddziału Unum w Wielkiej Brytanii, spółki Unum Limited, w czerwcu 2010 r., obejmując stanowisko dyrektora finansowego. Stanowisko dyrektora zarządzającego tej filii Unum zajmował od września 2012 r., a stanowisko wiceprezesa Unum International od października 2018 r. O'Donnell pełnił także funkcję członka Zarządu Unum Limited. Podczas pracy dla Unum O'Donnell istotnie przyczynił się do rozwoju marki Unum w Wielkiej Brytanii oraz jej ekspansji w Polsce.

Unum International obejmuje spółki Unum z siedzibami w Wielkiej Brytanii i w Polsce, które pełnią funkcję europejskich oddziałów Grupy Unum. Unum UK jest w Wielkiej Brytanii wiodącym dostawcą grupowych ubezpieczeń gwarantujących zabezpieczenie dochodów oraz ubezpieczeń chorobowych, a także dostawcą ubezpieczeń na życie i planów finansowania leczenia stomatologicznego. Ponadto, polski oddział Unum od ponad dwudziestu lat oferuje grupowe i indywidualne ubezpieczenia na życie dostosowane do potrzeb rynku polskiego. Po przejęciu polskiego oddziału Unum w 2018 r., obie spółki kontrolowane są przez Unum International.

O Unum

Unum Group (www.unum.com) oferuje bogaty portfel pracowniczych świadczeń i usług ochrony finansowej oraz jest wiodącym, ogólnoświatowym dostawcą usług gwarantujących zabezpieczenie dochodów na wypadek niepełnosprawności. Za pośrednictwem spółek Unum w USA, Wielkiej Brytanii i w Polsce oraz Colonial Life przedsiębiorstwo oferuje świadczenia rentowe, ubezpieczenia na życie, wypadkowe, chorobowe, plany finasowania leczenia stomatologicznego i okulistycznego zapewniające ochronę milionom pracowników i ich rodzinom. Unum oferuje również usługi w zakresie świadczeń urlopowych i świadczeń związanych z niezdolnością do pracy, zabezpieczających pracownika i pracodawcę w okresie niezdolności pracownika do pracy oraz zapobiegające pozbawieniu dochodów pracowników, którzy samodzielnie opłacają składki ubezpieczeniowe, w celu umożliwienia im pokrycia kosztów leczenia. W roku 2019 Unum odnotowała dochody w kwocie 12,0 miliardów USD oraz wypłaciła świadczenia o wartości 7,5 miliarda USD.

Aby uzyskać więcej informacji, dołącz do nas na Facebooku, Twitterze i LinkedIn.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1332475/Mark_Till.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1332647/Peter_O_Donnell.jpg