GRUPA ŻYWIEC SA emisja obligacji własnych

21.05.2014, 18:27aktualizacja: 21.05.2014, 18:27

Raport bieżący 27/2014

Zgodnie z par.5 ust.1 pkt 11) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009 r. Zarząd Grupy Żywiec S.A. informuje :

W dniu 21.05.2014 r. Grupa Żywiec S.A. wyemitowała transzę obligacji własnych o łącznej wartości nominalnej

50 000 000 PLN.

Informacja o emisji obligacji własnych z dnia 21.05.2014 r.

1. Cel emisji: nie określony

2. Wielkość nowej emisji (wartość nominalna): 50.000.000,00 PLN

3. Określenie rodzaju emitowanych obligacji: krótkoterminowe, zerokuponowe

4. Wielkość emisji: 5.000 szt.

5. Sposób ustalania ceny emisji : warunki negocjowane, oprocentowanie oparte

o stopy rynkowe

6. Warunki emisji obligacji:

a) data emisji 21.05.2014

b) termin wykupu transzy 23.07.2014

7. Zabezpieczenie emisji: brak

8. Wartość zaciągniętych zobowiązań ogółem na 31.03.2014: 1.838.684 tys. PLN

9. Perspektywy kształtowania zobowiązań emitenta do czasu całkowitego wykupu obligacji proponowanych do nabycia: bez istotnych zmian

10. Relacja wartości nominalnej danej emisji obligacji i wszystkich poprzednio wyemitowanych i nieumorzonych obligacji emitenta do wartości kapitałów własnych emitenta: 32,08 %

Wartość kapitału własnego Grupy Żywiec S.A. na 31.03.2014: 311.678 tys. PLN (ostatnia opublikowana wartość kapitału)

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/