GRUPA ŻYWIEC SA Projekty uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Grupy Żywiec S.A.

16.04.2015, 17:25aktualizacja: 16.04.2015, 17:25

Raport bieżący 12/2015

Zgodnie z par.38 ust.1 pkt 3) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009 r. Zarząd Grupy Żywiec S.A. podaje do publicznej wiadomości projekty uchwał Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 13.05.2015 r.

Projekt

Uchwała Nr 1

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia

Grupy Żywiec Spółki Akcyjnej

z dnia 13 maja 2015 roku

w sprawie wyboru Przewodniczącego Zgromadzenia.

Na podstawie art. 409 § 1 Kodeksu spółek handlowych Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Grupy Żywiec Spółki Akcyjnej z siedzibą w Żywcu postanawia dokonać wyboru Pani/Pana .................... na Przewodniczącego Zgromadzenia.

Projekt

Uchwała Nr 2

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia

Grupy Żywiec Spółki Akcyjnej

z dnia 13 maja 2015 roku

w sprawie zbycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa.

§ 1.

Na podstawie art. 393 pkt 3) w związku z art. 17 § 2 Kodeksu spółek handlowych Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Grupy Żywiec S.A. ("Spółka") postanawia wyrazić zgodę na, i tym samym potwierdzić, zbycie przez Spółkę w dniu 13 kwietnia 2015 roku zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki w rozumieniu art. 4a pkt 4 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych oraz art. 2 pkt 27e ustawy o podatku od towarów i usług, organizacyjnie, funkcjonalnie i finansowo wyodrębnionej z przedsiębiorstwa Spółki w ramach oddziału o nazwie Grupa Żywiec Spółka Akcyjna oddział sprzedaży bezpośredniej w Warszawie, zarejestrowanego w rejestrze przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, służącej do prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie sprzedaży piwa produkowanego przez Spółkę oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych niezależnych producentów bezpośrednio do tradycyjnych kanałów sprzedaży, takich jak ogólnospożywcze sklepy detaliczne oraz sklepy alkoholowe, jak również sprzedaż do hoteli, restauracji i kawiarni, w skład której wchodzą w szczególności własność lub użytkowanie wieczyste wszelkich nieruchomości służących do prowadzenia działalności sprzedaży bezpośredniej i wchodzących w skład przedmiotowej zorganizowanej części przedsiębiorstwa Spółki, o łącznej wartości zbywczej w wysokości 238.796.292,00 złotych,

na rzecz spółki Distribev spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, tytułem wniesienia wkładu niepieniężnego na pokrycie objętych przez Spółkę 65.008 udziałów o wartości nominalnej 1.000 złotych każdy, o łącznej wartości nominalnej 65.008.000 złotych, spośród 65.400 nowoutworzonych udziałów o wartości nominalnej 1.000 złotych każdy, o łącznej wartości nominalnej 65.400.000 złotych, w podwyższonym kapitale zakładowym spółki Distribev spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie.

§ 2.

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia, ze skutkiem prawnym od dnia 13 kwietnia 2015 roku, zgodnie z regulacją art. 17 § 2 Kodeksu spółek handlowych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz