Huawei i BVB prezentują na targach CeBIT szybką sieć Wi-Fi dla stadionu SIGNAL IDUNA PARK

14.03.2014, 17:08aktualizacja: 14.03.2014, 17:08

HANOWER, Niemcy, 14 marca 2014 r. /PRNewswire/ - Firma Huawei, czołowy dostawca rozwiązań teleinformatycznych (ang. Information and Communications Technology; ICT), wraz z klubem piłkarskim Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA (BVB) zorganizowała wydarzenie, które odbyło się w ramach targów CeBIT na stoisku C50 w hali 2. Podczas wydarzenia jeden z kluczowych zawodników BVB, Neven Subotic, podarował koszulkę BVB Panu Swift Liu, prezesowi ds. linii produktów sieciowych dla przedsiębiorstw grupy biznesowej Huawei Enterprise.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140314/CN83503

Huawei i BVB nawiązały partnerstwo we wrześniu 2013 roku. Huawei zaopatruje stadion SIGNAL IDUNA PARK w największą w Niemczech sieć Wi-Fi. Dzięki sieci przeznaczonej dla ponad 80 000 użytkowników, kibice i inne osoby odwiedzające stadion będą mogły korzystać z zalet niezawodnej, szybkiej sieci bezprzewodowej o każdej porze i w dowolnym miejscu na terenie największego niemieckiego stadionu, który odnotowuje największą przeciętną frekwencję w całej Europie.

Podczas wydarzenia Subotic podzielił się swoimi oczekiwaniami związanymi z dostępem do Internetu bezprzewodowego na stadionie oraz podpisywał zdjęcia i rozdawał autografy. W wyniku przeprowadzonego losowania trzy osoby wygrały karnety na wszystkie mecze BVB w sezonie 2014/15.

"Jako jeden z najlepszych klubów sportowych na świecie zawsze z zainteresowaniem podchodziliśmy do nowych możliwości zapewniania nowatorskich usług dla naszych kibiców. Uważamy, że instalacja nowej infrastruktury bezprzewodowej na naszym stadionie jest ważnym krokiem w kierunku optymalizacji naszej działalności oraz zróżnicowania naszych usług - stwierdził Carsten Cramer z Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA. - Jestem przekonany, że nowa infrastruktura Wi-Fi unowocześni stadion i wzbogaci wrażenia naszych kibiców przychodzących na mecze".

Model szybkiej sieci bezprzewodowej firmy Huawei dla stadionu SINGAL IDUNA PARK jest obecnie prezentowany na stoisku C50 hala 2 podczas targów CeBIT 2014, które odbywają się w dniach 10-14 marca br.

Huawei

Huawei jest jedną z czołowych międzynarodowych firm z branży rozwiązań teleinformatycznych. Za cel stawia sobie oferowanie operatorom, przedsiębiorstwom i klientom z sektora telekomunikacyjnego maksimum korzyści poprzez konkurencyjne rozwiązania i usługi. Produkty i rozwiązania proponowane przez Huawei trafiły już na rynki ponad 170 krajów, zaopatrując przeszło jedną trzecią ludzi na świecie.

Więcej informacji o Huawei można uzyskać na stronie: http://enterprise.huawei.com/en/.

Źródło: Huawei

KONTAKT: