HUUUGE, INC. (39/2023) Ogłoszenie o zwołaniu Rocznego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Huuuge, Inc. ("Emitent") na dzień 27 października 2023 r. o godzinie 17:00 CET

22.09.2023, 21:30aktualizacja: 22.09.2023, 21:31

Raport bieżący z plikiem 39/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje biece i okresowe

Na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych oraz § 19 ust. 1 pkt 2) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, Emitent informuje, że na podstawie decyzji Rady Dyrektorów Emitenta, zawiadamia o terminie Walnego Rocznego Zgromadzenia Akcjonariuszy, które zostało zwołane na dzień 27 października 2023 r. o godzinie 17:00 CET/8:00 PDT ("WZA").

WZA odbędzie się wirtualnie na platformie internetowej wskazanej w zawiadomieniu załączonym do niniejszego raportu bieżącego oraz w treści oświadczenia dla pełnomocnika na WZA. Dokumenty te zawierać także będą informacje o sprawach, nad którymi akcjonariusze mają głosować na WZA oraz o sposobie przeprowadzenia głosowania ("Oświadczenie dla pełnomocników"). Wersja angielska oraz polskie tłumaczenie tych materiałów (z wyłączeniem Oświadczenia dla pełnomocników) stanowią załącznik do niniejszego raportu bieżącego. Porządek obrad WZA oraz wszelkie związane z nim dokumenty zostaną również udostępnione na stronie internetowej Emitenta pod adresem ir.huuugegames.com.

Zgodnie z prawem stanu Delaware, Fourth Amended and Restated Certificate of Incorporation Emitenta ("Akt Założycielski") oraz Fourth Amended and Restated Bylaws, uprawnionym do wykonywania prawa głosu na Walnym Zgromadzeniu jest każdy akcjonariusz będący zarejestrowanym posiadaczem akcji w tzw. dniu ustalenia praw (record date), który ustalany jest przez Radę Dyrektorów Spółki ("Dzień Rejestracji"). Rada Dyrektorów ustaliła, że dniem ustalenia praw dla potrzeb określenia akcjonariuszy uprawnionych do otrzymania zawiadomienia o zwołaniu oraz do głosowania podczas WZA jest dzień 22 września 2023 r. Łączna liczba akcji uprawnionych do uczestnictwa i głosowania na WZA na Dzień Rejestracji to 62.810.567 (67.124.778 akcji zwykłych i uprzywilejowanych pomniejszonych o 4.314.211 akcji własnych, które nie dają prawa głosu). Liczba ta obejmuje jedną akcję Akcji Uprzywilejowanych Serii A i jedną akcję Akcji Uprzywilejowanych Serii B, zaś pozostałe akcje to Akcje Zwykłe (common shares) Spółki. Posiadacze Akcji Uprzywilejowanych Serii A, Akcji Uprzywilejowanych Serii B lub Akcji Zwykłych (common shares) mają prawo do jednego głosu na każdą akcję posiadaną przez takiego posiadacza. Akcje Uprzywilejowane Serii A, Akcje Uprzywilejowane Serii B i Akcje Zwykłe głosują razem jako jedna grupa we wszystkich sprawach przedłożonych pod głosowanie akcjonariuszy, z wyjątkiem przypadków odmiennie wymaganych przez prawo lub przewidzianych w Akcie Założycielskim.

Akcjonariusze będący beneficjentami rzeczywistymi Akcji Zwykłych (common shares) za pośrednictwem rachunków papierów wartościowych prowadzonych przez uczestników Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych mogą żądać instrukcji dotyczących sposobu głosowania na WZA za pośrednictwem domu maklerskiego lub innego podmiotu prowadzącego rachunek inwestycyjny, w którym akcje Emitenta są utrzymywane na ich rzecz.

Emitent zwraca uwagę, że forma i przebieg zgromadzeń akcjonariuszy spółek zarejestrowanych w stanie Delaware znacznie różnią się od formy i przebiegu zgromadzeń akcjonariuszy spółek zarejestrowanych Polsce.

Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - informacje bieżące i okresowe.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz