IMPERA CAPITAL SA uchwała zarządu KDPW w związku ze zmianą wartości nominalnej akcji spółki (scalenie).

25.04.2014, 19:42aktualizacja: 25.04.2014, 19:42

Raport bieżący 35/2014

Zarząd Impera Capital SA (dalej, jako "Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 25 kwietnia 2014 roku powziął informację dotyczącą podjęcia Uchwały Nr 422/14 z dnia 25 kwietnia 2014 zgodnie, z którą, Zarząd Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych SA po rozpatrzeniu wniosku Impera Capital SA postanowił określić w związku ze zmianą wartości nominalnej akcji spółki Impera Capital SA z 0,10 zł (dziesięć groszy) na 0,60 zł (sześćdziesiąt groszy), dzień 09 maja 2014 roku, jako dzień wymiany 56.400.000 (pięćdziesiąt sześć milionów czterysta tysięcy) akcji spółki Impera Capital SA oznaczonych kodem PLNFI0700018 na 9.400.000 (dziewięć milionów czterysta tysięcy) akcji spółki Impera Capital SA o wartości nominalnej 0,60 zł (sześćdziesiąt groszy) każda.

Dniem referencyjnym został ustalony dzień 29 kwietnia 2014 roku. Zarząd Krajowego Depozytu stwierdził, że po przeprowadzeniu operacji wymiany, kodem PLNFI0700018 oznaczonych będzie 9.400.000 (dziewięć milionów czterysta) akcji spółki Impera Capital SA o wartości 0,60 zł (sześćdziesiąt groszy) każda.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/