INC SA Rejestracja przez ESMA INC Rating jako agencji ratingowej

28.10.2015, 09:26aktualizacja: 28.10.2015, 09:26

Raport bieżący 23/2015

Zarząd INC S.A. informuje, że w dniu wczorajszym powziął informację o rejestracji z dniem 27.10.2015 r. przez ESMA (European Securities and Markets Authority - Europejski Urząd Nadzoru Giełd i Papierów Wartościowych) spółki INC Rating Sp. z o.o. - spółki zależnej INC S.A. - jako agencji ratingowej na terytorium EU, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) nr 1060/2009 z dnia 16 września 2009 r. w sprawie agencji ratingowych.

INC Rating Sp. z o.o., należąca do Grupy Kapitałowej INC, wydawać będzie ratingi kredytowe dla jednostek samorządu terytorialnego. INC Rating Sp. z o.o. jest trzecią agencją ratingową z siedzibą na terytorium Polski.

Rejestracja INC Rating jako agencji ratingowej jest istotna z uwagi na długoterminową strategię rozwoju Grupy Kapitałowej INC.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz