INC SA Zmiana udziału w głosach ogółem

25.11.2015, 13:21aktualizacja: 25.11.2015, 13:21

Raport bieżący 24/2015

Zarząd INC S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał zawiadomienie, w którym Millennium TFI S.A. poinformował, że liczba głosów posiadanych przez Millenium Fundusz Inwestycyjny Otwarty, zwany dalej "Funduszem", zmniejszyła się poniżej 5% w ogólnej liczby głosów w spółce INC S.A.

Szczegółowe informacje zawarte w zawiadomieniu:

1. Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału, której dotyczy zawiadomienie:

W dniu 23.11.2015 r. zostały rozliczone w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych S.A. transakcje sprzedaży akcji spółki INC S.A. przez Fundusz, w wyniku których nastąpiło zmniejszenie udziału poniżej 5% ogólnej liczby głosów w tej spółce. Zapis na rachunkach papierów wartościowych, wynikających ze zbycia akcji ww. podmiotu został dokonany w dniu 23.11.2015 r.

2. Liczba akcji posiadanych przed zmianą udziału i ich procentowy udział w kapitale zakładowym spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów:

W dniu 20.11.2015 r. (jedne dzień przed rozliczeniem transakcji w KDPW) przed zmianą udziału w kapitale zakładowym, Fundusz posiadał 503 557 akcji, co stanowiło 6,0356% udziału w kapitale zakładowym oraz 503 557 głosów ww. akcji, co stanowiło 5,1158% udziału w ogólnej liczbie głosów.

3. Liczba aktualnie posiadanych akcji i ich procentowy udział w kapitale zakładowym spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów:

Na dzień 23.11.2015 r. (dzień rozliczenia transakcji w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych S.A. i zapisanie akcji na rachunkach Funduszu), Fundusz posiadał 453 557 akcji, co stanowi 5,4363% udziału w kapitale zakładowym oraz 453 557 głosów z ww. akcji, cos stanowi 4,6079% udziału w ogólnej liczbie głosów.

4. Informacje dotyczące zamiarów dalszego zwiększania udziału w ogólnej liczbie głosów w okresie 12 miesięcy od złożenia zawiadomienia oraz celu zwiększenia tego udziału.

Nie dotyczy.

Więcej na: biznes.pap.pl