INVENTUM TFI SA powołanie członków zarządu na kolejną kadencję

17.04.2014, 19:42aktualizacja: 17.04.2014, 19:42

Raport bieżący z plikiem 37/2014

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd INVENTUM TFI SA, stosownie do treści § 5 ust. 1 pkt. 22) w zw. z § 28 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim informuje, iż w dniu 15 kwietnia 2014 roku Rada Nadzorcza INVENTUM TFI SA działając na podstawie Statutu INVENTUM TFI SA powzięła uchwały na mocy których powołano na kolejną kadencję:

1.Panią Agnieszkę Rachwalską-Marko - Prezesa Zarządu,

2.Pana Karola Kolouszka - Wiceprezesa Zarządu,

3.Pana Andrzeja Oziębło - Członka Zarządu.

Pani Agnieszka Rachwalska-Marko złożyła oświadczenie, w którym informuje, iż:

•nie wykonuje działalności poza przedsiębiorstwem INVENTUM TFI SA, która byłaby w stosunku do niej konkurencyjna;

•nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej, ani też nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu;

•nie jest wpisana do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Pan Karol Kolouszek złożył oświadczenie, w którym informuje, iż:

Pan Andrzej Oziębło złożył oświadczenie, w którym informuje, iż:

Pani Agnieszka Rachwalska-Marko -Prezes Zarządu

Agnieszka Rachwalska-Marko pełni funkcję Prezesa Zarządu Inventum TFI S.A. od 27.02.2013. Zasiadała w Radzie Nadzorczej Inventum TFI od kwietnia 2011 r. do lutego 2013. Od wielu lat jest związana z Grupą IDMSA. Od 2007 r. pełni funkcję dyrektora Działu Nadzoru Domu Maklerskiego IDMSA. Poprzednio, w latach 1999 -2007 pracowała na stanowisku inspektora nadzoru - prawnika. Jest absolwentką Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.

Pan Karol Kolouszek - Wiceprezes Zarządu

Związany z rynkiem finansowym od blisko dwudziestu lat. Karierę zawodową rozpoczynał na Wall Street w Stanach Zjednoczonych, gdzie uzyskał w 1993 r. licencje maklerskie (Series 7 i Blue Sky 63) oraz dwa lata później licencję menedżerską (Series 24). W 1994 r. został doradcą inwestycyjnym w domu maklerskim Investors Associates Corp, w którym zarządzał portfelami klientów indywidualnych oraz instytucjonalnych. Następnie - jako bankier inwestycyjny, equity trader oraz zarządzający - konstruował portfele funduszy. Jest członkiem rad nadzorczych, zarządów oraz komitetów inwestycyjnych w Polsce i za granicą. Od września 2012 r. pełni funkcję Dyrektora Działu Zarządzania Aktywami w Domu Maklerskim IDM S.A. Od lutego 2014 r. wraz z przejęciem przez Inventum TFI S.A. Działu Zarządzania Aktywami pełni funkcję Dyrektora Departamentu Zarządzania Aktywami w Idea TFI S.A. oraz od marca 2014 r. pełni funkcję Wiceprezesa Zarządu.

Pan Andrzej Oziębło - Członek Zarządu

Andrzej Oziębło jest absolwentem Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Warszawie, gdzie ukończył studia MBA oraz studiów o kierunku Finanse Przedsiębiorstw I Rynek Kapitałowy w Wyższej Szkole Zarządzania i Marketingu. Z rynkiem finansowym związany od 15 lat. Pracował m.in. w Citibank Handlowy na stanowiskach Doradca Klienta, CitiGold Wealth Manager oraz Dyrektor Oddziału. W latach 2008-2010 zarządzał oddziałami detalicznymi w BOŚ Banku S.A. pracując na stanowisku Dyrektora ds. Detalu. W Inventum TFI S.A. od 2011 r., początkowo na stanowisku Dyrektora Makroregionu Centrum, a od 2012 r. Dyrektora Departamentu Sprzedaży i Marketingu. Od kwietnia 2014 r. pełni funkcję Członka Zarządu. Ukończył liczne kursy z zakresu zarządzania sprzedażą i technik wsparcia sprzedaży

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra