IPOPEMA SECURITIES SA (12/2021) Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na ZWZ

21.06.2021, 18:26aktualizacja: 21.06.2021, 18:28

Raport bieżący 12/2021

Zarząd IPOPEMA Securities S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") niniejszym przekazuje wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 21 czerwca 2021 r. ("ZWZ"):

Akcjonariusz liczba głosów na ZWZ udział głosów na ZWZ Udział w ogólnej liczbie głosów

OFE PZU "Złota Jesień" 2 993 000 19,44% 9,99%

IPOPEMA PRE-IPO FIZAN* 2 990 789 19,42% 9,98%

IPOPEMA 10 FIZAN** 2 851 420 18,52% 9,52%

Jarosław Wikaliński 1 499 000 9,73% 5,00%

Małgorzata Wikalińska 1 305 889 8,48% 4,36%

Aviva OFE Aviva Santander 1 292 000 8,39% 4,31%

Mariusz Piskorski 915 000 5,94% 3,05%

*Podmiot powiązany z Jackiem Lewandowskim; łącznie Jacek Lewandowski (bezpośrednio i pośrednio przez podmioty powiązane) posiadał na ZWZ 3.330.079 głosów stanowiących 21,63% głosów reprezentowanych na ZWZ oraz 11,12% ogólnej liczby głosów ze wszystkich akcji Spółki.

**Podmiot powiązany ze Stanisławem Waczkowskim; łącznie Stanisław Waczkowski (bezpośrednio i pośrednio przez podmiot powiązany) posiadał na ZWZ 3.142.855 głosów stanowiących 20,41% głosów reprezentowanych na ZWZ oraz 10,49% ogólnej liczby głosów ze wszystkich akcji Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz