ITT wydaje Suplement 2021 do Raportu ws. zrównoważonego rozwoju, kontynuując postępy w realizacji priorytetów środowiskowych, społecznych i zarządczych

09.09.2021, 17:44aktualizacja: 09.09.2021, 17:47

WHITE PLAINS, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- 9 września 2021 r. -- Spółka ITT Inc. (NYSE: ITT) opublikowała dokument pt. „Sustainability ITT – 2021 Supplement”, stanowiący już drugi suplement do Raportu ws. zrównoważonego rozwoju ITT z 2019 r., obszernego opracowania opisującego kwestie postępów w realizacji zobowiązań w zakresie środowiska naturalnego oraz kwestii społecznych i zarządczych (ang. ESG - environmental, social and governance). W suplemencie wyszczególniono postępy na drodze do integracji odpowiedzialnego gospodarowania środowiskiem naturalnym i pozytywnego wpływu na społeczeństwo we wszystkich obszarach działalności spółki, zespołach i społecznościach. Kwestie priorytetowe obejmują, m.in., zdrowie i bezpieczeństwo, różnorodność, równość i integrację członków personelu jak również wpływ na środowisko. Najważniejsze dane za 2020 rok obejmują:

· obniżenie emisji gazów cieplarnianych o 25%,

· zmniejszenie ilości odpadów trafiających na wysypiska o 23%,

· obniżenie liczby wypadków przy pracy o 25%,

· wypełnienie wszelkich obecnych i przyszłych zobowiązań związanych z usunięciem azbestu.

„Nieustannie integrujemy praktyki ESG w naszej codziennej działalności, równocześnie koncentrując się na zdrowiu naszych pracowników, naszej firmie i naszych finansach - powiedział Luca Savi, dyrektor generalny i prezes. - W roku, który był tak trudny dla wszystkich, nasz zespół wykazał się zaangażowaniem w działaniach podejmowanych przez ITT w celu sprawienia, że świat stanie się lepszym miejscem do życia dla wszystkich zainteresowanych stron. Chociaż jestem zadowolony z naszych dotychczasowych postępów, z pewnością pozostało jeszcze wiele do zrobienia na drodze do zrównoważonego rozwoju ITT”.

Raport Sustainability ITT - 2021 Supplement zawiera opis inicjatyw i inne informacje obejmujące okres minionych trzech lat, ze szczególnym uwzględnieniem wyników za rok 2020. Obejmuje wskaźniki uzyskane w 2020 r. dla wszystkich lokalizacji spółki ITT na świecie. Zakres raportu ukształtowały pewne wytyczne i ramy pomiaru wskaźników, w tym te opracowane przez Sustainability Accounting Standards Board (Rada ds. Standardów Raportowania Niefinansowego) i w ramach inicjatywy ONZ United Nations Global Compact. Więcej informacji w sprawie zobowiązań ITT obejmujących tworzenie bardziej zrównoważonego i sprawiedliwego środowiska znajdują się w raporcie Sustainability ITT 2019.

ITT

ITT jest zróżnicowanym czołowym producentem zaawansowanych technologicznie kluczowych komponentów i rozwiązań technologicznych dostosowanych do indywidualnych potrzeb klientów z branży energetycznej, transportowej i przemysłu. Opierając się na doświadczeniu w zakresie wprowadzania innowacji, ITT współpracuje z klientami w celu dostarczenia trwałych rozwiązań w kluczowych gałęziach gospodarki, które stanowią podstawę nowoczesnego stylu życia. Siedziba główna ITT znajduje się w White Plains, w stanie Nowy Jork, przy czym pracownicy firmy pełnią swoje obowiązki w ponad 35 krajach, a sprzedaż prowadzona jest w ok. 125 krajach. W 2020 r. spółka odnotowała przychody na poziomie 2.5 mld USD. Więcej informacji znajduje się na stronie www.itt.com.

Wypowiedzi prognozujące

W niniejszej informacji prasowej, zwroty „ITT”, „my”, ‘nasz” i „nas” odnoszą się do spółki ITT Inc., utworzonej zgodnie z prawem stanu Indiana i podmiotów zależnych, w których spółka ITT jest jedynym udziałowcem, chyba że wskazano inaczej lub kontekst wskazuje na odmienne znaczenie ww. zwrotów. Ponadto niniejsza informacja zawiera „wypowiedzi prognozujące”, które spełniają wymogi ich klasyfikacji do zastosowania zasad „Safe Harbor” zgodnie z Ustawą o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych z 1995 r. (Securities Litigation Reform Act of 1995). Przedmiotowe wypowiedzi prognozujące nie są danymi historycznymi, lecz przedstawiają wyłącznie opinie dotyczące przyszłych wydarzeń w oparciu o bieżące oczekiwania, szacunkowe dane, założenia i prognozy dotyczące naszej działalności, przyszłych wyników finansowych i branży, którą spółka reprezentuje, jak również innych okoliczności prawnych, regulacyjnych i gospodarczych. Niniejsze wypowiedzi prognozujące obejmują, m.in., odniesienia do wytycznych, przyszłych planów strategicznych i inne stwierdzenia, które opisują strategię biznesową spółki, perspektywy, cele, plany, zamiary i lub planowane rezultaty, oraz wszelkie informacje dotyczące przyszłych działań i wyników finansowych.

Stosowane są takie zwroty jak „przewidywać”, „szacować”, „oczekiwać”, „prognozować”, „zamierzać”, „planować”, „wierzyć”, „cel”, „przyszłość”, „może”, „będzie”, „mógłby”, „powinien”, „potencjalny”, „kontynuować”, „wytyczne” i inne podobne wyrażenia, na podstawie których można zidentyfikować wypowiedzi prognozujące. Wypowiedzi prognozujące charakteryzują się pewnym stopniem niepewności, do pewnego stopnia są niemożliwe do przewidzenia i wiążą się ze zidentyfikowanymi i nieznanymi czynnikami ryzyka i niepewności oraz z innymi znaczącymi czynnikami, które mogą przyczynić się do tego, że rzeczywiste wyniki mogą znacznie odbiegać od tych określonych wyraźnie lub w sposób dorozumiany lub od danych, które w uzasadnionym zakresie można wywnioskować z takich wypowiedzi prognozujących.

W przypadku, gdy w jakiejkolwiek wypowiedzi prognozującej wyrażone jest oczekiwanie lub przekonanie dotyczące przyszłych rezultatów lub zdarzeń, takie oczekiwanie lub przekonanie oparte jest na obecnych planach i oczekiwaniach kierownictwa spółki, wyrażonych w dobrej wierze i na uzasadnionej podstawie. Nie ma jednak gwarancji, że dane oczekiwania lub przekonania zostaną urzeczywistnione, lub że przewidywane wyniki zostaną osiągnięte. Dodatkowe informacje dotyczące czynników, które mogą spowodować wystąpienie znacznej różnicy pomiędzy rzeczywistymi rezultatami i zdarzeniami, a tymi oczekiwanymi zawarto w części „Czynniki ryzyka” Rocznych Sprawozdań składanych na formularzu 10-K, Kwartalnych Sprawozdań składanych na formularzu 10-Q, i innych dokumentów przedkładanych w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (Securities and Exchange Commission).

Wypowiedzi prognozujące zawarte w niniejszej informacji prasowej odnoszą się do okoliczności aktualnych na dzień jej publikacji. Nie zobowiązujemy się i wyraźnie wyłączamy możliwość zobowiązania się do aktualizacji wypowiedzi prognozujących, na piśmie lub w formie ustnej, w wyniku pozyskania nowych informacji, przyszłych wydarzeń, lub z innego powodu.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210909005090/en/

Źródło: ITT Inc.

KONTAKT: