IV Międzynarodowe Targi Importowe w Chinach zwiastują godne pochwały perspektywy na kolejne targi

15.11.2021, 16:08aktualizacja: 16.11.2021, 09:55

China International Import Expo
W sytuacji, gdy światowa gospodarka wciąż stoi w obliczu wielu niewiadomych, otwartość, możliwości rozwoju i globalizacja gospodarcza to trzy główne sygnały, które pojawiły się na IV Targach. W dniach 5-10 listopada odbyły się IV Międzynarodowe Targi Importowe w Chinach (CIIE). Na tegorocznych targach zaprezentowano rekordową liczbę 422 nowych produktów, technologii i usług.

Tegoroczne targi mają osiągnąć szacunkowy obrót 70,72 mld USD w skali jednego roku.

Tegoroczne Targi nie tylko zaprezentowały różnorodny asortyment towarów, ale także przyniosły przyszłościowe pomysły konsumenckie i innowacyjne koncepcje. Rośnie też znaczenie Targów, które stają się gospodarczym punktem zapalnym dla różnych krajów i ich wystawców.

Liczba firm z listy 500 najlepszych światowych firm i wiodących w branży sięgnęła 281, z czego blisko 40 to debiutanci, a ponad 120 to wystawcy, którzy prezentowali się przez cztery poprzednie edycje.

Pawilon Dóbr Konsumenckich, o powierzchni wystawienniczej ponad 90 000 metrów kwadratowych, jest największą powierzchnią wystawienniczą. Największa liczba krajów i wystawców produktów spożywczych i rolnych - ponad 1200 firm z 102 krajów prezentujących globalną kuchnię. Pawilon Motoryzacyjny skupia dziesięć największych światowych koncernów motoryzacyjnych.

Po raz pierwszy wystawa krajowa odbyła się online, udostępniając cyfrową halę wystawienniczą dla 58 krajów i 3 organizacji międzynarodowych. Każdy wystawca w pełni zaprezentował swoje osiągnięcia rozwojowe, korzystne branże, turystykę kulturową, reprezentatywne przedsiębiorstwa i inne ekscytujące treści. Wystawa krajowa online przyciągnęła dużą liczbę użytkowników z kraju i zagranicy, którzy śledzili wystawę i wchodzili z nią w interakcję. Odnotowano ponad 58 milionów odwiedzin. Przywódcy z różnych krajów wykorzystali internetową platformę wystawienniczą dla krajów, aby wyrazić swoje uznanie dla promowania przez Targi otwartej współpracy w globalnej gospodarce.

Tematyka IV Międzynarodowego Forum Gospodarczego Hongqiao obejmowała takie obszary jak zielony rozwój, gospodarka cyfrowa i nowe trendy w konsumpcji. Podczas Międzynarodowego Forum Gospodarczego Hongqiao zaprezentowano “Raport Otwartości Świata 2021” oraz “Indeks Otwartości Świata, który ocenia otwartość” 129 gospodarek na świecie od 2008 roku.

Podczas IV Targów odbyło się łącznie 95 działań wspierających w 6 kategoriach, w tym interpretacja polityki, spotkania i podpisywanie umów oraz promocja inwestycyjna, co w pełni uwydatniło pozytywną rolę promocji transakcji wystawienniczych, dwustronnych inwestycji i współpracy przemysłowej.

Po pełnym doświadczeniu zalet IV Targów, wystawcy stwierdzili, że jest to niezwykła okazja do dotarcia do ogromnej bazy konsumentów w Chinach.

Rozpoczęły się prace nad zaproszeniami do udziału w V Międzynarodowych Targach Importowych w Chinach. Do tej pory firmy zarezerwowały ponad 150 000 metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej, co oznacza szybszy postęp niż w tym samym okresie ubiegłego roku.K

KONTAKT:

Nie Qingxin