IZOSTAL SA (22/2022) Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Izostal S.A. w dniu 4 sierpnia 2022 roku.

04.08.2022, 13:04aktualizacja: 04.08.2022, 13:05

Raport bieżący 22/2022

Zarząd Izostal S.A. (Spółka) przekazuje poniżej wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki w dniu 4 sierpnia 2022 roku.

1. STALPROFIL S.A. z siedzibą w Dąbrowie Górniczej przy ul. Roździeńskiego 11A, posiadający 19 739 000 głosów (19 739 000 akcji), co stanowiło 92,81% w liczbie głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 4.08.2022 r. oraz 60,28% w ogólnej liczbie głosów.

2. GOVERNMENT OF NORWAY z siedzibą w Oslo (Królestwo Norwegii), przy ul. Bankplassen 2, posiadający 1 528 445 głosów (1 528 445 akcji), co stanowiło 7,19% w liczbie głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 4.08.2022 r. oraz 4,67% w ogólnej liczbie głosów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz