JA Solar zachowuje najwyższą ocenę AAA w rankingach rentowności PV ModuleTech

31.10.2023, 08:54aktualizacja: 31.10.2023, 08:56

PR Newswire/JA Solar Technology Co., Ltd.

PEKIN, 30 października 2023 r. /PRNewswire/ -- PV Tech opublikowało rankingi rentowności za trzeci kwartał 2023 roku, w których spółka JA Solar kolejny raz uzyskała najwyższą ocenę AAA przyznaną jej za konsekwentnie stabilne wyniki finansowe, ciągłość innowacji technologicznych oraz wysoką niezawodność produktów. Spółka otrzymywała tę ocenę przez kilka kolejnych kwartałów w uznaniu za wysoką renomę na globalnym rynku fotowoltaiki.

Jako jeden z czołowych na świecie producentów modułów spółka przez wiele lat wytwarzała produkty o wysokiej wydajności i jakości spełniające zróżnicowane potrzeby globalnych klientów, wyprodukowana przez nią seria modułów DeepBlue zdobywa popularność wśród klientów z całego świata dzięki ich wysokiej wydajności, mocy, dużym zdolnościom wytwarzania energii oraz wysokiej niezawodności. Na koniec czerwca 2023 r. spółka JA Solar sprzedała łącznie 152 GW energii, z czego 23,95 GW w pierwszej połowie roku, co zapewniło jej pierwsze miejsce w branży.

Zgodnie z raportem PV Tech, dzięki wiodącej przewadze technologicznej spółka JA Solar jest główną siłą napędową postępu w sektorze fotowoltaiki. Ponieważ rynek fotowoltaiki wkracza w nową erę modułów ze złączami typu n, spółka wprowadziła serię DeepBlue 4.0. Pro, nową generację wysokowydajnych modułów ze złączami typu n opartych na ogniwach Bycium+, SMBB oraz technologiach hermetyzacji gwarantujących wolniejszą degradację, wyższy wskaźnik dwupłaszczyznowego generowania energii oraz wyższe zdolności wysokotemperaturowe. Wersja modułu z 72 ogniwami może osiągnąć moc 630 W przy wydajności 22,5%, co czyni go jednym z najpopularniejszych rozwiązań w sektorze.

Spółka JA Solar działa w obszarze zrównoważonego rozwoju i nieprzerwanie tworzy produkty ekologiczne i niskoemisyjne, a jej flagowe moduły jako pierwsze otrzymały certyfikat śladu węglowego wydany przez francuską organizację badawczą Certisolis.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2260530/image_1.jpg

Źródło: JA Solar Technology Co., Ltd.

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 31.10.2023, 08:54