KCI SA (81/2016) Emisja obligacji serii M i N.

16.12.2016, 21:31aktualizacja: 16.12.2016, 21:31

Raport bieżący 81/2016

Zarząd KCI S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu 16 grudnia 2016 r. Spółka wyemitowała 9.000 sztuk obligacji serii M o wartości nominalnej 1.000,00 złotych każda i łącznej wartości nominalnej i cenie emisyjnej 9.000.000,00 zł oraz 11.000 sztuk obligacji serii N o wartości nominalnej 1.000,00 złotych każda i łącznej wartości nominalnej i cenie emisyjnej 11.000.000,00 zł /"Obligacje"/.

Łączna wartość emisji nie przekracza 10% kapitałów własnych Emitenta. Wszystkie Obligacje zostały objęte i w całości opłacone przez inwestorów. Termin wykupu Obligacji przypada na dzień 16 grudnia 2017 roku. Wyemitowane Obligacje są oprocentowane w oparciu o zmienną stopę procentową, na którą składa się stopa WIBOR 3M oraz ustalona marża. Wypłata należnych odsetek będzie dokonywana w odstępach kwartalnych. Emisja Obligacji nie miała charakteru emisji publicznej. Obligacje zabezpieczone są hipoteką umowną łączną na nieruchomości Emitenta położonej w Krakowie przy ul. Romanowicza oraz oświadczeniem Emitenta o poddaniu się egzekucji na podstawie art. 777 § 1 pkt 5 i 6 Kodeksu postępowania cywilnego. Celem emisji jest refinansowanie obligacji wyemitowanych przez Emitenta.

Celem zabezpieczenia wszelkich wierzytelności wynikających z emisji przez Spółkę w/w obligacji serii M w dniu 16 grudnia 2016 roku została ustanowiona na rzecz Administratora Hipoteki - MWW Trustees Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Warecka 11a, 00-034 Warszawa, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000374816, NIP 5213589835, reprezentującą Obligatariuszy hipoteka umowna do kwoty 13.500.000,00 zł na nieruchomości, znajdującej się w użytkowaniu wieczystym KCI S.A., położonej w Krakowie, w dzielnicy Podgórze, składającej się z działek gruntu nr 45/23, 45/28, 45/29 oraz 45/36 o łącznej powierzchni 0,5384 ha, dla której Sąd Rejonowy dla Krakowa Podgórza w Krakowie, IV Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą nr KR1P/00544158/2.

Wartość rynkowa nieruchomości jako przedmiotu prawa użytkowania wieczystego i własności oszacowana została według operatu sporządzonego przez uprawnionego biegłego na 13.536.000,00 zł. - wartość nie stanowiąca powyżej 10% kapitałów własnych Emitenta. Pomiędzy KCI S.A., a podmiotem na rzecz którego ustanowiono hipoteki oraz pomiędzy osobami zarządzającymi tymi podmiotami nie występują powiązania.

Celem zabezpieczenia wszelkich wierzytelności wynikających z emisji przez Spółkę w/w obligacji serii N w dniu 16 grudnia 2016 roku została ustanowiona na rzecz Administratora Hipoteki - MWW Trustees Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Warecka 11a, 00-034 Warszawa, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000374816, NIP 5213589835, reprezentującą Obligatariuszy hipoteka umowna łączna do kwoty 16.500.000,00 zł na nieruchomościach, znajdujących się w użytkowaniu wieczystym KCI S.A.:

nieruchomość, położona w Krakowie, w dzielnicy Podgórze, składającej się z działek gruntu nr 45/24 oraz 45/30 o łącznej powierzchni 0,4708 ha, dla której Sąd Rejonowy dla Krakowa Podgórza w Krakowie, IV Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą nr KR1P/00544165/4,

nieruchomość położona w Krakowie, w dzielnicy Podgórze, składającej się z działek gruntu nr 45/31, 45/32, 45/38 oraz 45/25 o łącznej powierzchni 0,3097 ha, dla której Sąd Rejonowy dla Krakowa Podgórza w Krakowie, IV Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą nr KR1P/00544160/9.

Wartość rynkowa nieruchomości jako przedmiotu prawa użytkowania wieczystego i własności oszacowana została według operatu sporządzonego przez uprawnionego biegłego na 16.159.000,00 zł - wartość nie stanowiąca powyżej 10% kapitałów własnych Emitenta. Pomiędzy KCI S.A., a podmiotem na rzecz którego ustanowiono hipoteki oraz pomiędzy osobami zarządzającymi tymi podmiotami nie występują powiązania.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz