KCI SA Odpowiedź na pytanie Akcjonariusza.

23.09.2015, 14:42aktualizacja: 23.09.2015, 14:42

Raport bieżący 105/2015

Działając na podst. art. 428 par. 5 ksh, w uzupełnieniu odpowiedzi udzielonej Akcjonariuszowi Januszowi Szczerbanowi w czasie obrad Walnego Zgromadzenia Emitenta w dniu 15 września 2015 r., Zarząd Emitenta doprecyzowuje, że różnica pomiędzy informacją zawartą w sprawozdaniu finansowym KCI Development sp. z o.o. za 2014 r. o treści: "podział zysku KCI Dev (tj. KCI Development spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Wrocławska sp. k. - przyp. Emitent) za 2013 r. w kwocie 662.439,17 zł" (nota 54 sprawozdania) a sumą zysku KCI Development spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Wrocławska sp. k. za rok 2013 (strata netto w kwocie 206.745,93 zł) wynika z tego, że kwota 662.439,17 zł uwzględnia dokonany uchwałą wspólników KCI Development spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Wrocławska sp. k. z dnia 18 czerwca 2014 roku podział zysku tej spółki za lata ubiegłe (tj. przed 2014 r.). Zatem powyższa kwota uwzględnia także środki przesunięte z kapitału zapasowego KCI Development spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Wrocławska sp. k. (zakumulowane w tej spółce w latach poprzedzających 2013 r.). Natomiast ujęta w sprawozdaniu strata w wysokości 206.745,93 zł dotyczy wyłącznie KCI Development sp. z o.o. za okres sprzed podjęcia ww. uchwały o podziale zysku. Stąd w omawianych sprawozdaniach finansowych nie ma błędu, zaś zapisy księgowe są prawidłowe, uwzględniają one bowiem aktualny - na dzień sporządzania odpowiedniego sprawozdania - stan księgowy omawianych podmiotów. Emitent podkreśla jednak, że powyższa kwestia dotyczy okresu, gdy Emitent nie był podmiotem dominującym wobec omawianych spółek.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz